Η Μέγκαν Μαρκλ πήρε το όνομα Αντετοκούνμπο - «Είμαι βαθιά συγκινημένη»

Ο Βασιλιάς των Γιορούμπα στη Νιγηρία έδωσε το τιμητικό όνομα «Αντετοκούνμπο» στη Μέγκαν Μαρκλ, κάτι που ενθουσίασε τη Δούκισσα του Σάσεξ. 
Η Μέγκαν Μαρκλ πήρε το όνομα Αντετοκούνμπο - «Είμαι βαθιά συγκινημένη»
2'

Η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε «βαθιά συγκινημένη» για το νέο της όνομα στη Νιγηρία, και ευχαρίστησε τον βασιλιά των Γιορούμπα, για τον τρόπο που καλωσόρισε εκείνη και τον Πρίγκιπα Χάρι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ξεκίνησαν μια τριήμερη βασιλική περιοδεία στη χώρα τον περασμένο μήνα μετά από πρόσκληση του νιγηριανού στρατού.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ζευγάρι -που ήθελε να μάθει περισσότερα για τη νιγηριανή κληρονομιά της Μέγκαν- συνάντησε τον βασιλιά των Γιορούμπα, Ολούβο.

Ο ηγεμόνας της Νιγηρίας απένειμε το γιορούμπα όνομα Αντετοκούνμπο (Adetokunbo, όπως δηλαδή και το όνομα της οικογένειας του Γιάννη) στη Δούκισσα, η οποία πρόσφατα ανακάλυψε ότι είναι κατά 43% Νιγηριανή μέσω γενεαλογικού τεστ. Ένα όνομα που μεταφράζεται στη νιγηριανή διάλεκτο ως «το στέμμα ή το βασιλικό πρόσωπο από μια ξένη γη.

Στα τέλη Μαΐου, η Μέγκαν Μαρκλ έγραψε στον ηγέτη για να τον ευχαριστήσει για τη φιλοξενία του και που την τίμησε με ένα Νιγηριανό όνομα.

Ο βασιλιάς Ολούβο ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram την ευχαριστήρια επιστολή της Δούκισσας του Σάσεξ, στην οποία γράφει:

«Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στη Νιγηρία. Είμαι βαθιά ευγνώμων και συγκινημένη από την ευλογία σας με το παραδοσιακό όνομα των Γιορούμπα, Αντετοκούνμπο.

Αγαπώ το όνομα και εκτιμώ την εμπιστοσύνη σας ότι θα το φέρω με χάρη και αξιοπρέπεια. Η επίσκεψή μας στη Νιγηρία ήταν σημαντική για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως επειδή μας έδωσε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε και να κατανοήσουμε την κληρονομιά μου, η οποία επεκτείνεται και στα παιδιά μας.

Ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα σύντομα κάποια μέρα».

* Με πληροφορίες από την Daily Mail

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή