Το Socca Champions League έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν 80 ομάδες από 30 χώρες της Ευρώπης με κορυφαίου επιπέδου αθλητές

Το Socca Champions League έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα
2'

Το Socca Champions League, η μεγαλύτερη διεθνής διασυλλογική διοργάνωση mini ποδοσφαίρου, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο της Κρήτης για 1+2 χρόνια. Η Κρήτη έχοντας διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Socca το 2019, κατάφερε να κερδίσει τις υποψηφιότητες της Βουδαπέστης και της Μαγιόρκας.

Η στήριξη του δήμου Ρεθύμνου, της Περιφέρειας Κρήτης και της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία αυτή, όπως επισημαίνει η Δημοτική Αρχή στο Ρέθυμνο και η πόλη έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει σε ποδοσφαιρικούς ρυθμούς. Τα προηγούμενα χρόνια η μεγαλύτερη διεθνής διασυλλογική διοργάνωση ποδοσφαίρου 6x6 είχε πραγματοποιηθεί σε Σλοβενία και Κροατία. Οι αγώνες θα καλυφθούν ζωντανά από περισσότερα από 30 τηλεοπτικά συνεργεία σε όλο τον κόσμο με περισσότερους από 1.500 αθλητές να συμμετέχουν.

Θα συμμετέχουν 80 ομάδες από 30 χώρες της Ευρώπης με κορυφαίου επιπέδου αθλητές. Πρόκειται για τις κορυφαίες ομάδες των Πρωταθλημάτων ανά τον κόσμο αλλά και κάποιες ομάδες που κέρδισαν το δικαίωμα συμμετοχής τους μέσω wild card με αγωνιστικά και αναπτυξιακά κριτήρια. Οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα συμμετέχουν στα επίσημα εγχώρια πρωταθλήματα mini ποδοσφαίρου της ελληνικής Socca, δηλαδή το ΟΠΑΠ Unileague και το Socca League Greece.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Σοχώρας, στην καρδιά της πόλης του Ρεθύμνου σε μια φανταστική, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τοποθεσία που είναι διαφήμιση για την Ελλάδα. Η εγκατάσταση βεβαίως θα αλλάξει μορφή προσωρινά για να μπορεί να ανταποκριθεί στα διεθνή στάνταρ. Η διοργάνωση θα πλαισιωθεί από το Socca Aegean Cup ένα διεθνές τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά 21-22 Οκτωβρίου αμέσως μετά την λήξη του Socca Champions League, όπου θα δώσει η Ελληνική Ομάδα Mini Football τα τελευταία της φιλικά πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή