Μίλτος Τεντόγλου: Ο «θεός» του μήκους στα βήματα του Καρλ Λιούις – «Υποκλινόμαστε»

Ο Μίλτος Τεντόγλου αποτελεί τον δεύτερο αθλητή στο άλμα εις μήκος που κατακτά διαδοχικά χρυσά μετάλλια, μετά τον «θρυλικό» Καρλ Λιούις.

Μίλτος Τεντόγλου: Ο «θεός» του μήκους στα βήματα του Καρλ Λιούις – «Υποκλινόμαστε»
EUROKINISSI.
2'

Ο Μίλτος Τεντόγλου έφθασε εχθές (06/08) στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου του, κάνοντας την παγκόσμια αθλητική κοινότητα να… παραμιλά και να υποκλίνεται στο ταλέντο του.

Αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται κάτι λιγότερο από ένα βήμα μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος, το οποίο κατέχει ο Λούης Τσάτουμας με 8.66 μέτρα, αφού έχει κορυφαία επίδοση τα 8.65 μέτρα.

Πλέον, ο «θεός» του μήκους κατέχει και μία ιστορική θέση, δίπλα στο όνομα του σπουδαίου Καρλ Λιούις, αφού είναι οι μοναδικοί με δύο διαδοχικά ολυμπιακά μετάλλια. Σε αυτό προστίθεται και το κατόρθωμα πως ο Έλληνας πρωταθλητής αποτελεί μόλις τον 10ο αθλητή του μήκους με δύο ολυμπιακά μετάλλια.

«Βλέπω πολλά σχόλια, βιντεάκια, φωτογραφίες, μηνύματα, μ’ αρέσουν αυτά. Χαίρομαι που κατάφερα να ευχαριστήσω τους Έλληνες και να τους κάνω περήφανους, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίσθηκαν είτε πήραν μετάλλιο, είτε όχι», υπογράμμισε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου μέσα από το πούλμαν της ελληνικής αποστολής.

«Χαιρόμαστε να τον βλέπουμε – Τι ήθος, παράδειγμα προς μίμηση»

Όλοι γράφουν και μιλούν για τον «αθλητή – φαινόμενο», με το Twitter να παίρνει «φωτιά». «Χρυσός Ολυμπιονίκης ξανά! Πόσο απίστευτος αθλητής! Πόση περηφάνια μας χαρίζει πάλι, πόση συγκίνηση! Υποκλινόμαστε! Σε ευχαριστούμε, Μίλτο, για τον αγώνα και το ήθος σου», γράφουν χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

«Δεν ξέρω αν μπορούμε να συλλάβουμε το μέγεθος αυτού του αθλητή, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους που έχει γεννήσει ποτέ αυτή η χώρα. Το όνομά του γράφτηκε στην ιστορία», αναφέρει άλλο σχόλιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή