Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης τους

«Το να αποσύρεται ένα μετάλλιο που κερδήθηκε για τίμια δουλειά βάσει μιας έφεσης ... είναι εντελώς απαράδεκτο!» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Marcel Ciolacu

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης τους
Jamie Squire/Getty Images
3'

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Marcel Ciolacu, δήλωσε την Τρίτη ότι θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού λόγω μιας «σκανδαλώδους κατάστασης» που κόστισε σε μια Ρουμάνα γυμνάστρια το χάλκινο μετάλλιο.

Η Ana Barbosu είχε ήδη αρχίσει να πανηγυρίζει το χάλκινο μετάλλιο της στο αγώνισμα του εδάφους τη Δευτέρα, όταν οι προπονητές της Jordan Chiles υπέβαλαν μία ένσταση στους κριτές για τη βαθμολογία που έδωσαν στην Αμερικανίδα.

Η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της βαθμολογίας κατά 0,1 για την Chiles, αρκετή για να ξεπεράσει την Barbosu και να βρεθεί στην τελευταία θέση στο Ολυμπιακό βάθρο.

«Αποφάσισα να μην παρευρεθώ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, μετά τη σκανδαλώδη κατάσταση που συνέβη σε άθλημα της γυμναστικής, όπου οι αθλητές μας αντιμετωπίστηκαν με έναν απολύτως ανέντιμο τρόπο» ανέφερε ο Ciolacu σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Το να αποσύρεται ένα μετάλλιο που κερδήθηκε για τίμια δουλειά βάσει μιας έφεσης ... είναι εντελώς απαράδεκτο

Ο Ciolacu υποσχέθηκε ότι η Ρουμανία θα τιμήσει την Barbosu και την Sabrina Maneca-Voinea, που βγήκε 5η, επίσης Ρουμάνα, ως Ολυμπιονίκες, «συμπεριλαμβανομένων και των βραβείων».

«Έχετε κοντά σας ένα ολόκληρο έθνος, για το οποίο η δουλειά και τα δάκρυά σας είναι πιο πολύτιμα από οποιοδήποτε μετάλλιο, από οποιοδήποτε μέταλλο και αν είναι φτιαγμένο» δήλωσε ο Ciolacu.

Ο Ρουμάνος πρωθυπουργός θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τη "σκανδαλώδη κατάσταση" στην απόφαση για τη γυμναστικήΟ Ρουμάνος πρωθυπουργός θα μποϊκοτάρει την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μετά τη "σκανδαλώδη κατάσταση" στην απόφαση για τη γυμναστική.

Η Barbosu στεκόταν στο δάπεδο κρατώντας μια ρουμανική σημαία όταν σήκωσε το κεφάλι της και είδε την αλλαγή του σκορ στον πίνακα. Έριξε τη σημαία σοκαρισμένη, έφερε τα χέρια της στο πρόσωπό της και έφυγε κλαίγοντας.

Οι έρευνες αποτελούν τυπικό μέρος των αγώνων ενόργανης γυμναστικής, με τους αθλητές ή τους προπονητές να ζητούν από τους κριτές να επανεξετάσουν ένα πρόγραμμα για να διασφαλίσουν ότι τα στοιχεία βαθμολογούνται σωστά.

Οι βαθμολογίες μπορούν να προσαρμοστούν προς τα πάνω ή προς τα κάτω με βάση την έρευνα.

Η αναθεωρημένη βαθμολογία της εμφάνισης της Chiles έριξε επίσης την Maneca-Voinea στην πέμπτη θέση.

Η Ρουμανία ήταν μια μακρόχρονη υπερδύναμη της γυμναστικής, αλλά αυτή ήταν η επιστροφή του προγράμματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από ένα διάλειμμα 12 ετών.

Η σπουδαία Ρουμάνα γυμνάστρια Νάντια Κομανέτσι ξέσπασε επίσης μετά τον αγώνα, γράφοντας στο Χ: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίζουμε με την ψυχική υγεία και τα συναισθήματα των αθλητών με αυτόν τον τρόπο».

Ο Ciolacu δήλωσε ότι οι τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο ήταν «κυριολεκτικά σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή σκηνή» και δήλωσε ότι αυτή η πράξη δείχνει ότι «κάπου στο σύστημα διοργάνωσης αυτού του διαγωνισμού, κάτι δεν πάει καλά».

Πηγή: APNews

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή