Φερέιρα: «Δίκαιη η νίκη μας»

Ευδιάθετος και με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου. Ο ...

Ευδιάθετος και με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, εμφανίστηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στην συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, δήλωσε ευχαριστημένος από τη νίκη της ομάδας του, επισήμανε τα στοιχεία στα οποία παρουσίασαν βελτίωση οι παίκτες του, ενώ σχολίασε και ορισμένα περιστατικά, που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα.
«Ήταν μια δίκαιη νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Η Ξάνθη είναι δυνατή ομάδα και παίζει καλά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για μας. Μπορούσαμε να εκδηλώνουμε επιθέσεις και να διεκδικούμε χώρους εύκολα και με ταχύτητα. Μπόρεσε επίσης να ελέγξει το ψηλό παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε ένα ακόμη γκολ, ώστε να μπορέσουμε να πάμε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και ηρεμία στο δεύτερο μέρος. Γι' αυτό δεν ήμασταν ήρεμοι, χάσαμε αρκετές φορές τη μπάλα, με αποτέλεσμα να έχουμε λιγότερο έλεγχο του αγώνα. Γι' αυτό ήμουν λιγάκι εκνευρισμένος. Αλλά προϊόντος του χρόνου και του παιχνιδιού και καθώς στα τελευταία 15 λεπτά, η ομάδα κυνήγησε το δεύτερο γκολ. Μην ξεχνάτε ότι κερδίζαμε ήδη με 0-1 εκτός έδρας»,
δήλωσε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός και συνέχισε:
«Ο στόχος των παικτών, ήταν να κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη νίκη. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη σκέψη και να προσπαθήσουμε να πετυχαίνουμε περισσότερα γκολ. Και νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει νωρίτερα, τουλάχιστον για σήμερα. Ήταν ένας αγώνας αρκετά πιο ισορροπημένος για μας, από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα». Καταλήγοντας, ο προπονητής των «πρασίνων», τόνισε: «Απέχουμε πολύ για να φτιάξουμε την ομάδα που εγώ θέλω και να φτάσουμε στο σημείο, ώστε οι παίκτες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Στη συνέχεια ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, απάντησε σε ερωτήσεις:

Έχετε δει τόσο πολύ εκνευρισμένους τους παίκτες σας; Κάποιοι έκαναν χειρονομίες προς τον κόσμο.
«Αυτό που είδα ήταν ότι οι φίλαθλοι δεν ήταν ευγενικοί και δεν είχαν κόσμια συμπεριφορά απέναντι σε ορισμένους παίκτες του Παναθηναϊκού. Δεν γνωρίζω αν προκλήθηκαν. Δεν είναι άγιοι οι παίκτες της κάθε ομάδας. Ασφαλώς οφείλουν πάντα να είναι κόσμιοι, αλλά δεν γνωρίζω τι συνέβη, ούτε ξέρω τε έγινε στο παρελθόν.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντα δύο διαφορετικά συναισθήματα. Καταρχήν, παίκτες που βρίσκονται κάτω από μεγάλη πίεσης στη διάρκεια του αγώνα και από την άλλη φίλαθλοι που είναι φορτισμένοι συναισθηματικά υπέρ της ομάδας τους. Μερικές φορές αυτοί οι διαφορετικοί συναισθηματισμοί δημιουργούν μια ένταση. Είναι αλήθεια ότι στο τελευταίο τέταρτο οι οπαδοί της Ξάνθης άσκησαν πίεση στους παίκτες. Ίσως και στη διαιτησία. Η αντίδραση των παικτών μου ήταν καλή. Θα ψάξω να μάθω όμως τι ακριβώς συνέβη».

Τι ήταν αυτό που αλλάξατε και ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο;

«Ο αγώνας ήταν από τους πιο ισορροπημένους. Από άποψη τακτικής, αλλάξαμε τις θέσεις ορισμένων παικτών. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μια ομάδα που δεν παίζει με μακρινές μπαλιές, ψάχνοντας τον Σισέ. Παίζει με πιο γρήγορες και κοντινές πάσες. Τρέχει λιγότερο η ομάδα, επειδή οι παίκτες παίζουν πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Χάνουμε την μπάλα λιγότερο απ' ότι πριν και υπάρχει αυτοπεποίθηση.
Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα έπαιξε καλύτερα. Βέβαια υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των εντός με τους εκτός έδρας αγώνες, δεδομένου ότι όταν παίζουμε στην έδρα μας με τους φιλάθλους μας υπάρχει πίεση. Για να συνεχίσουμε τις επιτυχίες θέλουμε όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού κοντά μας. Δεν θέλουμε τους Παναθηναϊκούς αντίπαλους της ομάδας μου. Η εμπειρία μου από την διαχείριση μεγάλων συλλόγων, μου λέει ότι πρέπει εμείς σαν ομάδα να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους φιλάθλους μας, αυτό που θέλουμε. Γνωρίζω όμως ότι όταν κάποιος επιθυμεί κάτι διακαώς, τότε στις δυσκολίες καταλαβαίνεις πόσο πολύ σε αγαπά κάποιος.
Όλα είναι εύκολα, όταν τα πάνα πάνε μια χαρά. Στα ζόρικα καταλαβαίνουμε τους πραγματικούς φίλους. Και τότε χρειαζόμαστε την υποστήριξη. Εγώ δεν γνώριζα τι μπορεί να έχει συμβεί στο παρελθόν. Καθήκον μου είναι να προετοιμάζω την ομάδα όσο είμαι στον πάγκο της.
Όλοι καλούμαστε να αφήσουμε στον πάγκο οτιδήποτε δεν έχει να κάνει με την ομάδα. Επομένως, στα 90 λεπτά του ματς πρέπει να ξεχνάμε το όποιο πρόβλημα μπορεί να υπάρχει και να είμαστε ενωμένοι για τον κοινό στόχο. Την δημιουργία μιας μεγάλης γιορτής. Είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι οι παίκτες μου θα έχουν ένα μεγαλύτερο αποτέλεσμα, όταν καταλάβουν ότι και οι φίλαθλοί μας, δημιουργούν ένα κλίμα μεγαλύτερης εμπιστοσύνης προς την ομάδα».