Φερέιρα: Κερδίσαμε δίκαια

Ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια τον αγώνα, ενώ επεσήμανε ότι ορισμένοι παίκτες έδειξαν...

Ο Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια τον αγώνα, ενώ επεσήμανε ότι ορισμένοι παίκτες έδειξαν σημαντική βελτίωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου τεχνικού:

Για το αν ο Παναθηναϊκός συνέχισε τις καλές εμφανίσεις: «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μια δυνατή ομάδα όμως στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποιες δυσκολίες. Αυτό έγινε γιατί ήταν σύντομο το χρονικό διάστημα από τον προηγούμενο αγώνα. Θεωρώ ότι η ομάδα ήταν ενωμένη στη διάρκεια του παιχνιδιού και υπήρξαν στιγμές που έπαιξε πάρα πολύ καλά. Δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρουμε από ότι σε άλλα παιχνίδια. Κερδίσαμε δίκαια και πιστεύω ότι οι παίκτες ξέρουν πλέον καλύτερα τι κάνουν. Είμαστε περισσότερο ομάδα και παίζουμε καλύτερα».

Για την αλλαγή του Ζιλμπέρτο: «Ήταν αναγκαστική, ο Ζιλμπέρτο είχε ενόχληση και για αυτό το λόγω για να τον προστατέψουμε και επειδή έχουμε δύσκολα παιχνίδια με την Καβάλα για το πρωτάθλημα και την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Δεν έχουμε χρόνο να ανασυνταχθούμε και έπρεπε να πάρουμε τα μέτρα μας».

Για την ίδια ενδεκάδα που χρησιμοποίησε: «Θέλησα τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες που ήμουν στον Παναθηναϊκό, να δω όλους τους παίκτες. Να τους δω και να δω ποια είναι η καλύτερη τακτική και το καλύτερο σχήμα που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Υπήρξαν παίκτες που βελτιώθηκαν πάρα πολύ σε φυσική κατάσταση και σε τακτική. Οι παίκτες πλέον υπακούουν στον αγωνιστικό χώρο σε αυτά που τους ζητούνται και καλούνται να έχουν την καλύτερη δυνατή απόδοση. Η ομάδα αυτή μπορεί να συνεχίσει να παίζει 4-3-3 και κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να χρησιμοποιήσει κι άλλες διατάξεις. Βεβαίως υπάρχουν συνήθειες στην ομάδα, στους παίκτες και δε θα ήταν έξυπνο να τους τα αλλάξω όλα από την αρχή χωρίς να πάμε βήμα-βήμα. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουν οι παίκτες τι ακριβώς θέλω. Ένα διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού».

Για την εμφάνιση του Γκοβού: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, εσείς ξέρατε καλύτερα την προϊστορία με τον Γκοβού. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάνει τα πράγματα σύμφωνα με αυτά που έχει ακούσει. Θα κάνω τα πράγματα σύμφωνα με αυτό που βλέπω και όλοι οι παίκτες του ρόστερ του Παναθηναϊκού δουλεύουν καθημερινά μαζί μου και κοιτάζω πάντα να παίζουν αυτοί που είναι οι καλύτεροι για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ο Γκοβού όντως είναι καλύτερος, βελτιώνεται, δουλεύει καλά και θα έχει κι άλλες ευκαιρίες κάτι που είναι καλό και για αυτόν και για την ομάδα. Σύντομα ο Γκοβού θα είναι πολύ καλύτερος από αυτό που ήδη έχετε δει».

Για το αν χρειάζεται μεταγραφές και σε ποιες θέσεις: «Δε μιλώ για παίκτες που δεν βρίσκονται εδώ. Δε θα αναφερθώ δημοσίως για αυτά που εγώ έχω υπόψη μου για την ομάδα μου. Αυτή τη στιγμή είναι 8 Ιανουαρίου και το ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου είναι ένα ρόστερ με το οποίο δουλεύω και το αγαπάω να δουλεύω με αυτό. Είμαι σίγουρος ότι όλο το ρόστερ με τον καιρό θα προχωρήσει και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Για το ακυρωθέν γκολ του Άρη: «Δεν πιστεύω ότι ακυρώθηκε γκολ που επετεύχθη. Ο διαιτητής σφύριξε πριν η μπάλα μπει στα δίχτυα. Υπήρξε φάουλ ενός παίκτη του Άρη κατά του Βύντρα και όχι κατά του παίκτη που σκόραρε. Εφόσον είδατε το παιχνίδι σίγουρα είδατε ότι ο διαιτητής είχε σφυρίξει πριν μπει το γκολ. Άρα πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα ακυρωθέντος γκολ».

Για το πόσο καιρό θα χρειαστεί για να δει αυτό που θέλει από τον Παναθηναϊκό: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος. Για μένα η ομάδα ποτέ δε θα είναι τέλεια. Η ταυτότητα της ομάδας αποκτάται, δεν μπορώ όμως να βάλω χρονικό όριο. Αυτό θα γίνει όταν όλο το σύνολο των παικτών βελτιωθεί και καταλάβει τον τρόπο που πρέπει να παίζουμε και να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι αδύνατο έχοντας 23-25 παίκτες, που ο καθένας αντιδρά αλλιώς, να μιλάμε για χρόνο. Το να πω ότι θα γίνει σε ένα, σε δύο μήνες, είναι μια υπόθεση και υποθέσεις δε κάνω. Αν ρωτάτε αν η ομάδα έχει βελτιωθεί, ναι έχει βελτιωθεί. Αν ρωτάτε αν θα βελτιωθεί, ναι θα βελτιωθεί. Είναι η δουλειά αυτή που θα μας δείξει τον χρόνο βελτίωσης».