Επιμένουν για Ζιλμπέρτο, «κλωτσάει» ο Φερέιρα

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της ομάδας του Πόρτο Αλέγκρε...

Ο έμπειρος αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο της ομάδας του Πόρτο Αλέγκρε. Σύμφωνα με την «Zero Hora» η Γκρέμιο θέλει τον Ζιλμπέρτο τώρα, για να μπορεί να την βοηθήσει στις υποχρεώσεις της στο Copa Libertadores.

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει «Με το μυαλό στο Copa Libertadores η Γκρέμιο θέλει να αποκτήσει έμπειρους παίκτες για να ενισχύσει την ομάδα. Ο ένας στόχος είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα της Βραζιλίας το 2002 και σήμερα ανήκει στον Παναθηναϊκό», ενώ αναφέρεται επίσης ότι: «Ο 34χρονος μέσος έχει τις πρώτες συζητήσεις με τους Τρικολόρ που θέλουν η μεσαία γραμμή να αποτελείται από τον Φάμπιο Ρόσεμπακ και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα».

Στον Παναθηναϊκό δε θα έλεγαν όχι στην παραχώρηση του Βραζιλιάνου μέσου με μια καλή πρόταση τον Ιανουάριο, αφού το καλοκαίρι θα μείνει ελεύθερος και πιθανότατα θα αποχωρήσει χωρίς να μπει ούτε ευρώ στα «πράσινα» ταμεία. Το πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση όμως θα ήταν η στάση του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο 64χρονος τεχνικός φέρεται να ζήτησε την παραμονή του Ζιλμπέρτο στο ρόστερ της ομάδας τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, καθώς τον θεωρεί απαραίτητο στη μεσαία γραμμή όπου μπορεί να συμβάλει καταλυτικά με την ποιότητα και την εμπειρία του.