Κάιτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1!

Με τον Ντιρκ Κάιτ να σκοράρει τρεις φορές, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνοντας νέο ενδιαφέρον...

Με τον Ντιρκ Κάιτ να σκοράρει τρεις φορές, η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην Πρέμιερ Λιγκ!
Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με την Λίβερπουλ να είναι πιο επικίνδυνη παίρνοντας τα ηνία του αγώνα από την αρχή και με τον Σουάρεζ να κάνει άνω κάτω την άμυνα των «κόκκινων διάβολων» οι Μεϊρέλες και Κάιτ βρήκαν διαδρόμους προς την εστία του Βαν Ντερ Σαρ.

Οι παίκτες του Κένι Νταλγκλίς δεν άφησαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον ρυθμό να φύγει από τον έλεγχο τους και όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ για τους «ρεντς», κάτι που έγινε 10’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους.
Ο Λουίς Σουάρεζ μπήκε από τα αριστερά, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Γιουνάιτεντ και από κοντά ο Ντιρκ Κάιτ έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση από το κοινό του «Άνφιλντ».

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολλανδός επιθετικός… «ξαναχτύπησε» εκμεταλλευόμενος την λάθος απομάκρυνση του Νάνι, ο οποίος έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, και με κοντινή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων στους γηπεδούχους.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ήρθε και ο τραυματισμός του Νάνι να του αλλάξει τα σχέδια.
Ο Πορτογάλος άσος δέχτηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα από τον Κάραγκερ και αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 45ο λεπτό ενώ ταυτόχρονα οι παίκτες των δυο ομάδων ήρθαν στα χέρια κάτι που συνέβη και όταν ο Ράφαελ έκανε ένα παρόμοιο μαρκάρισμα στον Μεϊρέλες για να λήξει το πρώτο μέρος με αυτόν τον… επεισοδιακό τρόπο!

Στο δεύτερο μέρος η Γιουνάιτεντ έδειξε να μπαίνει πιο επιθετικά και με «μπροστάρη» τον Ράιν Γκιγκς πίεσε ενώ άγγιξε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι με τον Μπερμπάτοφ στο 60’ αλλά ο Μεϊρέλες έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Όμως κανείς δεν περίμενε πως ο Ντιρκ Κάιτ θα γινόταν ο πρώτος παίκτης που θα σημείωνε χατ τρικ στο κλασσικό αυτό ντέρμπι μετά από 21 χρόνια!
Ο Ολλανδός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασθενή απόκρουση του Βαν Ντερ Σαρ μετά από το φάουλ του Σουάρεζ και από κοντά έκανε το 3-0 στο 66’!
Στο 74ο λεπτό όλο το «Άνφιλντ» σηκώθηκε όρθιο για να υποδεχτεί τον Άντι Κάρολ που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την φανέλα της Λίβερπουλ παίρνοντας την θέση του Ραούλ Μεϊρέλες στον αγωνιστικό χώρο.

Ο «Τσικαρίτο» σημείωσε με κοντινή κεφαλιά το γκολ της τιμής διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 ενώ ο Σωτήρης Κυργιάκος ήταν εξαιρετικός σε όλο το διάστημα που αγωνίστηκε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 3-1


Πηγή: onsports.gr