Δεν αλλάζει ενδεκάδα ο Χιμένεθ

Τη συνταγή του αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αναμένεται...

2'

Τη συνταγή του αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ αναμένεται να εμπιστευτεί ξανά ο Μανόλο Χιμένεθ.

Ελάχιστες φορές ο Ισπανός τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» έχει παρατάξει την ομάδα με το αγαπημένο του 4-4-2. Συνήθως προτιμά σχήμα με δυο ή τρία αμυντικά χαφ στην ευθεία και έναν προωθημένο. Όμως στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής της Super League με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα παρέταξε την ΑΕΚ με δυο επιθετικούς.

Αποφάσισε λοιπόν να χρησιμοποιήσει τον Νάτσο Σκόκο στη φυσική του θέση, ως δεύτερο επιθετικό δίπλα στον Ίσμαελ Μπλάνκο και στο χώρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε με ρόμβο. Συγκεκριμένα, ο Ντιόπ ήταν ο ανασταλτικός χαφ μπροστά από την αμυντική γραμμή με τον Μάκο δεξιά και τον Μίτσελ αριστερά, ενώ σε ρόλο επιτελικού χαφ αγωνίστηκε ο Γκερέιρο. Μάλιστα ο πολιτογραφημένος Πολωνός έδειξε πολύ καλά στοιχεία, αναλάμβανε πρωτοβουλίες και συχνά δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα του ΠΑΟΚ με τις κάθετες πάσες του για τους δυο προωθημένους Αργεντινούς.

Όσο για την οπισθοφυλακή το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Δέλλας και Ματέος καθώς ο πρώτος αν είναι στη διάθεση του Χιμένεθ έχει σίγουρη παρουσία στην ενδεκάδα, με τον Ισπανό να δείχνει αξιόλογη ωριμότητα για την ηλικία του, θυμίζοντας αρκετά τον «Κολοσσό». Τα ακραία μπακ ήταν οι Καράμπελας και Γεωργέας των οποίων η επιμονή, η διάθεση για δουλειά και βελτίωση αλλά και το πάθος που επιδεικνύουν σε κάθε αγώνα έχει επισημανθεί αρκετές φορές από τον προπονητή τους. Τέλος, την εστία της ομάδας υπερασπίστηκε ο Σεμπάστιαν Σάχα.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με την ΑΕΚ να κυριαρχεί και να φτάνει σε μια άνετη νίκη με 4-0 προσφέροντας παράλληλα θέαμα που τόσο έχει λείψει στους φιλάθλους της. Συνεπώς, αναλογιζόμενος την καλή εικόνα των παικτών του στο συγκεκριμένο ματς ο Χιμένεθ δεν φαίνεται να έχει κανένα λόγο να προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα και όλα δείχνουν πως το ίδιο πρόσωπο θα έχει η ενδεκάδα των «κιτρινόμαυρων» και στη ρεβάνς της Τούμπας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή