Εθνική Ελλάδας: Αποφασίζει ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος θα ανακοινώσει την τελική αποστολή της Ελλάδας για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο σε συνέντευξη Τύπου στις Suited Vouliagmenis (11:00 / Live από το Onsports)

Μεγάλο ήταν το... θρίλερ αναφορικά με την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Φερνάντο Σάντος, δεν ήθελε να ανακοινώσει 30 ποδοσφαιριστές, αλλά κατευθείαν τους 23 που θα βρίσκονται στην αποστολή για τη Βραζιλία.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός πως δεν ήθελε να απογοητεύσει επτά ποδοσφαιριστές, γεμίζοντάς τους πρώτα με ελπίδες για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Οι κανονισμοί της FIFA όμως, ανάγκασαν τον Πορτογάλο τεχνικό να βγάλει την προεπιλογή, στην οποία υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις, όπως ήταν η παρουσία των Μόρα, Καράμπελα και Καρέλη.

Σήμερα στις 11:00 στο ξενοδοχείο Suites Vouliagmenis ο ομοσπονδιακός τεχνικός, θα ανακοινώσει την αποστολή της Εθνικής σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει. Προβλέψεις είναι δύσκολο να γίνουν αναφορικά με το ποιοι παίκτες θα κοπούν.

Σίγουρα, ένας από αυτούς θα έρχεται από την τετράδα των γκολκίπερ με τον Ορέστη Καρνέζη να είναι αυτός που δείχνει να έχει σίγουρη τη θέση του. Από εκεί και πέρα, πιθανότερο να μείνουν εκτός είναι οι Βαγγέλης Μόρας, Νίκος Καράμπελας, Παναγιώτης Ταχτσίδης, Νίκος Καρέλης και Δημήτρης Παπαδόπουλος, καθώς δεν είχαν συμμετοχή στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, ακόμα μία θέση... παίζεται, με τα πάντα να ξεκαθαρίζουν και σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Κώστας Μήτρογλου.

Ο επιθετικός της Φούλαμ από τον Ιανουάριο και μετά, δεν κατάφερε να βρει αγωνιστικό ρυθμό, λόγω των αρκετών τραυματισμών του και εφόσον δεν μπορεί να εξασφαλιστεί το ότι θα είναι στο 100% των δυνατοτήτων του, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός.

Αναλυτικά η προεπιλογή του Σάντος από την οποία θα κοπούν οι επτά ποδοσφαιριστές:
Τερματοφύλακες: Ορέστης Καρνέζης (Γρανάδα), Αλέξανδρος Τζόρβας (Απόλλων Σμύρνης), Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ), Στέφανος Καπίνο (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Αβραάμ Παπαδόπουλος, Κώστας Μανωλάς, Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βαγγέλης Μόρας (Κιέβο Βερόνα), Γιώργος Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Λουκάς Βύντρα, Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε), Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα).

Μέσοι: Αλέξανδρος Τζιόλης (Καϊσερίσπορ), Ανδρέας Σάμαρης, Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Καραγκούνης (Φούλαμ), Παναγιώτης Ταχτσίδης (Τορίνο), Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια).

Επιθετικοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος (Ατρόμητος), Νίκος Καρέλης (Παναθηναϊκός), Στέφανος Αθανασιάδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Κώστας Μήτρογλου (Φούλαμ), Φάνης Γκέκας (Κόνιασπορ).