ΑΕΚ: Εγκρίθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την «Αγιά Σοφιά»

Την Τρίτη (10/6) η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, το οποίο στη συνέχεια θα κατατεθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής

Για μια ακόμη ημέρα το ενδιαφέρον των ιθυνόντων της ΑΕΚ ήταν στραμμένο στη Βουλή και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται και η ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς».

Το εν λόγω νομοσχέδιο λοιπόν εγκρίθηκε επί της αρχής, καθώς στην σχετική ψηφοφορία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά (αλλά με ανακοίνωσή του έχει καταστήσει σαφές πως θα ταχθεί υπέρ του άρθρου 81 που αφορά το γήπεδο της ΑΕΚ), το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν κατά, ενώ επιφυλάσσονται ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής, οι δυο βουλευτές που είναι και οι εισηγητές του νομοσχεδίου, Διονύσης Σταμενίτης (ΝΔ) και Αφροδίτη Θεοπεφτάτου (ΣΥΡΙΖΑ) τάχθηκαν υπέρ της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Ένωσης, όπως άλλωστε αναμενόταν. Έτσι, απομένει πλέον η 4η και τελευταία συνεδρίαση την Τρίτη (10/6) μετά την οποία θα οριστεί η ημερομηνία συζήτησης και ψήφισής του από την Ολομέλεια της Βουλής.