Μουντιάλ 2014: «Ελπίζω ο Μόντριτς κι οι υπόλοιποι να παίξουν σαν την ομάδα του 1998»

Την άποψή του ότι η Εθνική Κροατίας θα διακριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλό της Βραζιλίας, μόνο αν παίξει όπως η ομάδα του 1998, έξεφρασε στο επίσημο σάιτ της FIFA ο Νταβόρ Σούκερ.

Μουντιάλ 2014: «Ελπίζω ο Μόντριτς κι οι υπόλοιποι να παίξουν σαν την ομάδα του 1998»
3'

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ποια είναι η αίσθηση σου για αυτό το Μουντιάλ στην Βραζιλία;

«Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο πάντα είναι Βραζιλιάνοι. Όταν περπατάς στην παραλία, βλέπεις τον κόσμο να παίζει ποδόσφαιρο. Στο Σάο Πάολο, στο Σαλβαδόρ, παντού. Είναι φανταστικό. Πάντα τους θαύμαζα για το όμορφο και ποιοτικό ποδόσφαιρο που παίζουν και για την διασκέδαση που προσφέρουν στους φίλους τους, σκοράροντας όσα περισσότερα γκολ μπορούν. Είναι πολύ ιδιαίτερο για μένα αυτό το Μουντιάλ σε αυτή εδώ τη χώρα»

Τι κάνει αυτό το Μουντιάλ ιδιαίτερο;

«Το θέμα είναι πόσο επενδύεις στο ταλέντο σου κατα την διάρκεια των παιδικών και εφηβικών σου χρόνων, τότε που παίζεις στο σχολείο και στους δρόμους, δουλεύοντας τις ικανότητές σου και μερικά κόλπα. Προσωπικά, μου αρέσουν οι παίκτες που δουλεύουν το ίδιο σκληρά τόσο στην προπόνηση όσο και στον αγώνα. Αυτό πάει να πει ποιότητα. Ειδικά σε αυτό το Μουντιάλ, κάθε ομάδα έχει ποιότητα στο κέντρο και στην επίθεση. Είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσουμε»

Υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ των βραζιλιάνων και των Κροατών;

«Η Κροατία έχει πάνω-κάτω, 4-5 εκατομμύρια κόσμο. Σεβόμαστε όλα τα σπορ. Παίζουμε χάντμπολ, μπάσκετ, πόλο, τένις και πολλά άλλα. Στο σχολείο είχαμε ένα «αστείο» ρητό : απλά πετάξτε μας μια μπάλα και εμείς θα παίξουμε όλα τα αθλήματα. Νομίζω ότι αυτό το μεγάλο πάθος για την μπάλα είναι κάτι που σίγουρα το έχουν και οι Βραζιλιάνοι»

Η Κροατία αντιμετωπίζει την Βραζιλία στο εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014...

«Ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Φαντάσου : Παγκόσμιο Κύπελλο... στην Βραζιλία... το γήπεδο γεμάτο στο Σάο Πάολο, τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη από όλο τον κόσμο. Όλος ο πλανήτης θα βλέπει αυτό το ματς. Θα είμαστε ένα μικρό μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε μια μικρή χώρα αλλά πολύ περήφανη. Θα δείξουμε σεβασμό προς όλους και όλοι προς εμάς. Δεν έχουμε πλεονέκτημα απέναντι στους βραζιλιάνους. Μην διαβάζεται αυτά που γράφουν οι εφημερίδες για την πίεση που μπορεί να έχει η «Σελεσάο». Είναι 11 εναντίον 11. Όταν ο διαιτητής σφυρίξει, τότε αρχίζει το παιχνίδι»

Ποιον παίκτη θεωρείς φαβορί για το Χρυσό Παπούτσι;

«Κριστιάνο Ρονάλντο, Τόρες, Μάντζουκιτς, Νεϊμάρ, Φρεντ... υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί παίκτες σε κάθε ομάδα. Είναι δύσκολο να πεις. Ελπίζω εμείς να σκοράρουμε πολλά γκολ και να υπάρχει ένα Κροάτης στη λίστα με τους τοπ σκόρερς»

Από το 1994 και μετά, στα ημιτελικά πάντα υπήρχε μια ομάδα – έκπληξη. Ποια ομάδα θεωρείς μπορεί να μας εκπλήξει τώρα;

«Πιστεύω ότι η Κροατία μπορεί να μας εκπλήξει όπως το 1998. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά. Να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Η ομάδα έκπληξη επίσης μπορεί να είναι η Βοσνία, το Βέλγιο ή και η Χιλή»

Υπάρχει κάτι από την σημερινή Κροατία που θα ήθελες να είχες στην δική σου, του 1998;

«Δεν είναι εύκολο να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Εύχομαι ο Μόντριτς και ο Ράκιτιτς να μπορέσουν να παίξουν όπως ο Μπόμπαν, ο Προσινέσκι και ο Ασάνοβιτς. Εύχομαι ο Μάντζουκιτς, ο Γέλαβιτς και ο Εντουάρτνο να σκοράρουν όπως σκόραρα κι εγώ τότε. Αλλά πρώτα πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Δεν μου αρέσουν οι συγκρίσεις. Είναι μια διαφορετική ομάδα η σημερινή, που παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο. Όπως ξέρουμε το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε 10 χρόνια. Τους εύχομαι τα καλύτερα και να τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς το 1998»

Διαβάστε επίσης:

Μουντιάλ 2014: Μη φωτογραφηθείτε μαζί του-Σας βγάζει «νοκ-αουτ»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή