Μπέκαμ: «Ο Μέσι είναι απίθανος»

Τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Λιονέλ Μέσι εξήρε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε εκπομπή της Adidas ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Αναλυτικά η συνέντευξη του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Για τη συντριβή της Βραζιλίας στον ημιτελικό με τη Γερμανία: «Ήταν έκπληξη το αποτέλεσμα της Βραζιλίας. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και δυστυχώς συνέβη στη χώρα που το διοργάνωσε, όμως τώρα όλοι ανυπομονούν για τον τελικό.

Για την ευκαιρία που είχε να αγωνιστεί στη Βραζιλία: «Υπήρχε μια πιθανότητα να συνεχίσω την καριέρα μου στη Βραζιλία, όταν έφυγα από την Παρί Σεν Ζερμέν πέρυσι το καλοκαίρι, όμως είχα ήδη αποφασίσει να σταματήσω. Όμως θα ήταν ωραία εμπειρία να παίξω στη Βραζιλία».

Για το Μουντιάλ: «Πιστεύω πως γενικά είδαμε ένα ωραίο Μουντιάλ. Είδαμε ομάδες σαν την Κόστα Ρίκα και την Κολομβία να αποδίδουν ωραίο ποδόσφαιρο».

Για τον Μέσι: «Ο Μέσι είναι απίστευτος. Όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν χαρακτήρας είναι εξαιρετικός. Είναι ένα άτομο το οποίο πάντοτε σεβόμουν. Έχουμε βρεθεί ελάχιστες φορές αντίπαλοι, μία απ' αυτές ήταν όταν έπαιζα στην Παρί και είχαμε κληρωθεί με την Μπαρτσελόνα. Ήταν μια απόλαυση για εμένα να παίζω στο ίδιο γήπεδο μ' αυτόν. Δίνει πάθος στον κόσμο με τον τρόπο που παίζει. Αυτό, όμως, που τον κάνει μεγάλο παίκτη είναι ότι παίζει περισσότερο για την ομάδα. Έχει εξαιρετικές ατομικές ικανότητες, αλλά παράλληλα βοηθάει και την υπόλοιπη ομάδα. Όταν οι άλλοι βάζουν γκολ είναι ο πρώτος που πανηγυρίζει μαζί τους κι αυτό λέει πολλά. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι του και οι συγγενείς του είναι πολύ περήφανοι που θα παίξει σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή. Βέβαια, αυτό θα του δώσει πολλή πίεση, όμως γι' αυτόν ο τίτλος σημαίνει πάρα πολλά».

Για το ποιος θα κατακτήσει το Μουντιάλ: «Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη για το ποιος θα το πάρει. Η Γερμανία έχει πολλή εμπειρία στη διοργάνωση, διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα. Δεν έχουν κάποιον μεγάλο σταρ, καθώς όλοι οι παίκτες είναι εξίσου καλοί. Από την άλλη, η Αργεντινή έχει κι αυτή ταλαντούχους παίκτες, παίζει με πάθος και έχει τον Μέσι στη σύνθεσή της. Δεν μπορώ να πω ποιος θα το πάρει».

Για τον Τζέιμς Ροντρίγκες: «Για μένα πέτυχε το καλύτερο γκολ του τουρνουά. Όχι μόνο για το τελείωμα που έκανε, αλλά για όλη την κίνηση και την ωριμότητα που έδειξε για το νεαρό της ηλικίας του. Πραγματικά, έχει πολύ μέλλον μπροστά του.

Δεν θα του έδινα κάποια ιδιαίτερη συμβουλή, παρά μόνο θα του έλεγα κάτι το οποίο λέω σε όλους τους ποδοσφαιριστές ανεξαρτήτως ηλικίας: να απολαύσει το παιχνίδι, διότι ο καιρός περνάει γρήγορα. Είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά κι εμφανίσιμος, οπότε θα έλεγα ότι έχει όλο το πακέτο».

Για τη μεταγραφή του Κακά στο Ορλάντο: «Θα ήθελα να παίξει για τη δική μου ομάδα, όμως πήγε στο Ορλάντο. Έχει απίστευτο ταλέντο και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Είχα την τιμή να παίξω μαζί του στη Μίλαν, είναι ένας από τους πιο επαγγελματίες παίκτες που έχω γνωρίσει. Έκανε καλό που πήγε στο MLS, αλλά και για το πρωτάθλημα θα είναι καλό να έχει έναν τέτοιο παίκτη».