Μάντζαρης: «Δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός»

Τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, που ταλαιπωρούν τον Παναθηναϊκό, δεν αποπροσανατολίζουν τον Ολυμπιακό σύμφωνα με το Βαγγέλη Μάντζαρη.

Μάντζαρης: «Δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός»
4'

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (09/10, 21.30) για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο 24χρονος γκαρντ, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Γαύρος», παραδέχθηκε πως δεν κοιτούν τον αντίπαλο παρά μόνο τη δική τους ομάδα και πώς θα καταφέρουν να φύγουν νικητές από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για το νέο Ολυμπιακό: «Σίγουρα, είναι νωρίς ακόμα ώστε να λέμε μεγάλα πράγματα, αλλά υπάρχει μεγάλη όρεξη από τα παιδιά καθημερινά ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Η περσινή απώλεια του πρωταθλήματος μας έχει στενοχωρήσει όλους μας και για αυτό πρέπει να αποδείξουμε πως ήταν κακή παρένθεση. Το προσεχές παιχνίδι Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό μπορείς να πεις πως είναι ένας τρόπος ώστε να εξιλεωθούμε για να πάρουμε ένα τρόπαιο, καθώς κατά 99% -μη γελιόμαστε- αυτό το παιχνίδι θα κρίνει ποιος θα είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου».

Για το καινούριο ρόστερ κι αν έχουν προσαρμοστεί οι νέοι παίκτες: «Τα παιδιά τα καινούρια είναι πολύ έμπειρα, είναι πολύ δεκτικά και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο, και πρέπει να είμαστε, γιατί σε μία εβδομάδα πρέπει να πάμε εκεί για να κερδίσουμε το παιχνίδι Κυπέλλου».

Για τον τρόπο παιχνιδιού τους και, κυρίως, την άμυνα: «Ναι, πέρυσι η άμυνα μπορώ να πω πως ήταν ένα μελανό σημείο. Σε ορισμένα ματς δεχόμασταν πολλούς πόντους, ενώ όταν παίζεις γρήγορο παιχνίδι όπως κάνουμε εμείς και το πας σε πολλές κατοχές λογικό είναι να οδηγείται το ματς σε υψηλό σκορ. Υπήρχαν αρκετά ματς που ήμασταν κακοί στην άμυνα και δεχόμασταν πάρα πολλούς πόντους. Φέτος με τα παιδιά τα καινούρια που ήρθαν και έχουν στο ρεπερτόριό τους την άμυνα -είναι δυνατά κορμιά, αθλητικά και βοηθούν πάρα πολύ στον συγκεκριμένο τομέα- έχουμε δώσει μεγάλη βάση στην άμυνα, για να τη βελτιώσουμε και να είμαστε καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι».

Για τα καινούρια πράγματα που θέλουν να παρουσιάσουν: «Ο πρωταρχικός στόχος στην ομάδα είναι φέτος να τρέχουμε όσο μπορούμε. Βέβαια, μας έχει βοηθήσει ως ένα σημείο το επιθετικό ριμπάουντ που πήγε στα 14'', οπότε με το που παίρνεις την μπάλα μετά πρέπει να επιτεθείς κατευθείαν, δεν μπορείς να πας δηλαδή σε οργανωμένη επίθεση. Για να μπορούμε να τρέξουμε και να βγάλουμε ενέργεια και να εκτελέσουμε το πλάνο μας στην επίθεση πρέπει φυσικά να παίξουμε άμυνα. Εάν δεν πάρεις τα ριμπάουντ δεν μπορείς να τρέξεις. Και πέρυσι θέλαμε να τρέξουμε, αλλά δυστυχώς δεν το καταφέραμε. Όταν δεχόμασταν 80 πόντους δεν μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες κατοχές και να κάνουμε γρήγορες επιθέσεις. Θέλουμε να βελτιώσουμε την άμυνά μας, να πάρουμε τα ριμπάουντ και πιστεύω ότι έχουμε την κατάλληλη ομάδα ώστε να τρέξουμε σε όλους τους διαδρόμους».

Για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του: «Εγώ είχα δείξει από την αρχή -επειδή βγήκαν διάφορα γύρω από το συμβόλαιό μου- ότι ήθελα να μείνω στην ομάδα, το είχα πει ότι θέλω να ανανεώσω. Είχα βγει και το είχα πει και δημόσια. Σίγουρα, σε μια διαπραγμάτευση δεν γίνεται να τα βρούμε όλα από την πρώτη φορά, αλλά και μόνο από το γεγονός που τα βρήκαμε δείχνει ότι θέλαμε πάρα πολύ να συνεχίσουμε την κοινή μας πορεία κι εγώ και οι πρόεδροι και το εκτιμώ πάρα πολύ αυτό. Τελείωσε, όλα καλά, το θέμα είναι τώρα να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους».

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού, εν όψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ: «Εάν κάτσουμε να ασχοληθούμε με όλα αυτά, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει. Να μας αποπροσανατολίσει, γιατί ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει τα προβλήματά του, να είναι νέα ομάδα, να έχει τα θέματά του γενικότερα, αλλά δεν παύει να είναι ο Παναθηναϊκός. Ένα παιχνίδι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός δεν παύει να έχει ιδιαίτερη και βαρύτερη σημασία από όλα τα υπόλοιπα. Αυτό λοιπόν που εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε μόνο με την ομάδα μας, να δούμε εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να το βγάλουμε απερίσπαστοι και στο παρκέ».

Διαβάστε επίσης:

Ολυμπιακός: Κανονικά ο Πρίντεζης

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή