Η UEFA κατά της Ουκρανίας για τα αδέσποτα

Τα πυρά που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι Ουκρανικές Αρχές επειδή θανατώνουν αδέσποτα ζώα, προκειμένου να «καθαρίσουν» τη χώρα ενόψει του Euro 2012, ευαισθητοποίησαν και την UEFA.

Η UEFA κατά της Ουκρανίας για τα αδέσποτα
1'

Σε ανακοίνωσή της προς την ουκρανική κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ζητά από τους Ουκρανούς να αλλάξουν στάση και αντί να θανατώνουν τα αδέσποτα, να μεριμνούν για τη φροντίδα τους: «Η Ουκρανία θα πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα ένα σχέδιο για τη δημιουργία ειδικών καταφυγίων για τα αδέσποτα σκυλιά, τα οποία θα πρέπει να στειρώνονται», αναφέρει η UEFA στην ανακοίνωσή της.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μίλησαν για περιορισμένο φαινόμενο στην ύπαιθρο της χώρας και ότι τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγια για κινητά κρεματόρια για την θανάτωση των ζώων είναι αβάσιμα.

Η Γαλλίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ζώων, Μπριζίτ Μπαρντό, έστειλε επιστολή στον Ουκρανό Πρόεδρο, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στην οποία αναφέρει πως πιστεύει ότι η εκστρατεία κατά των αδέσποτων που προκλήθηκε ήταν εκτεταμένη, ενώ χαρακτήρισε την επιχείρηση εξόντωσής τους «αχρείαστη και αηδιαστική».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή