Τάσος Χαλκιάς: «Δεν υπάρχει εύκολο θέατρο»

Ο Τάσος Χαλκιάς πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» και μιλάει στο newsbomb.gr για την κωμωδία και το δράμα καθώς και για το επάγγελμα που θα έκανε αν δεν ήταν ηθοποιός

Τάσος Χαλκιάς: «Δεν υπάρχει εύκολο θέατρο»

"Ο παππούς έχει πίεση"

3'

Η ξέφρενη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Ο παππούς έχει πίεση», επανήλθε σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη φέτος το καλοκαίρι στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και παράλληλα σε περιοδεία σε όλη τη χώρα. Στο ρόλο του παππού συναντάμε τον Τάσο Χαλκιά και μαζί του εμφανίζονται οι Κρατερός Κατσούλης, Μαριλού Κατσαφάδου, Δήμητρα Στογιάννη, Ηρώ Πεκτέση και Άρης Αντωνόπουλος.

Ο Τάσος Χαλκιάς μίλησε στο newsbomb.gr για την τέχνη του ηθοποιού που «είναι η δυσκολότερη» και μας εκμυστηρεύθηκε τί θα έκανε στη ζωή του αν δεν είχε ασχοληθεί με την υποκριτική.

Ποιος είναι ο ρόλος σας στο «Ο παππούς έχει πίεση»;

Υποδύομαι τον παππού που έχει πίεση. Όχι όμως, αρτηριακή ή οποιασδήποτε άλλης κλινικής μορφής πίεση. Έπαθε ψυχολογική πίεση κοινωνικής προέλευσης. Όπως όλοι οι σύγχρονοι άνθρωποι, και πια τα πολλά χρόνια την έχουν διογκώσει. Έτσι λοιπόν βρίσκεται υπό επιτήρηση και ιδιαίτερη φροντίδα από τις τρεις εγγονές του, τις οποίες έχει μεγαλώσει ό ίδιος.

Πόσο δύσκολο είδος είναι η κωμωδία;

Όσο δύσκολο είναι και το δράμα, αλλά και τα άλλα «είδη» θεάτρου. Δεν υπάρχει εύκολο θέατρο. Το θέατρο, δηλαδή η υποκριτική τέχνη, δηλαδή η τέχνη του ηθοποιού είναι η δυσκολότερη από τίς τέχνες. Τις όποιες τέχνες, όλες μα όλες μαζί εμπεριέχει, στην προετοιμασία αλλά κυρίως στο αποτέλεσμα, στο ανέβασμα μιας παράστασης.

Είναι μύθος ότι οι κωμικοί ηθοποιοί είναι το ακριβώς αντίθετο μακριά από τη σκηνή;

Δεν το γνωρίζω. Δεν είμαι πολιτογραφημένος κωμικός ηθοποιός. Είμαι ηθοποιός που μπορεί άνετα να παίξει και κωμωδία και δράμα, όπως ακριβώς έμαθα από τους δασκάλους μου στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Πώς σας φαίνεται η θεατρική Αθήνα το 2024;

Πλούσια και πολύ ενδιαφέρουσα σε έργα και παραστάσεις. O κόσμος ξαναγύρισε στο θέατρο και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Καθώς επίσης και οι εμφανίσεις νέων και ταλαντούχων συντεχνών μου, ηθοποιών.

Πώς σας φαίνεται η τηλεόραση το 2024;

Περισσότερο πλήρης από ελληνικό πρόγραμμα από κάθε άλλη φορά. Καλογραμμένη μυθοπλασία, έξυπνα και επιμορφωτικά τηλεπαιχνίδια, πλουραλισμός αρκετός στα δελτία ειδήσεων, στις εκπομπές λόγου και γενικότερα στην πληροφόρηση. Υστερούμε αρκετά πλέον στις ταινίες. Πολλές επαναλήψεις και τίποτα από παραγωγές του ‘23 και του ‘24.

Αν δεν ήσασταν ηθοποιός τί θα κάνατε στη ζωή σας;

Θα ήμουν καπετάνιος, σε μεγάλα επιβατηγά πλοία, με πολύ, πάρα πολύ κόσμο που θα τον ταξίδευα μακρινά.

Πού θα σας δούμε τον επόμενο χειμώνα;

Στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με την παράσταση «Ο παππούς έχει πίεση» και με νέα παραγωγή στα μέσα της σεζόν. Προς το παρόν λοιπόν, καλό μας καλοκαίρι!

Info

«Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης

Παίζουν: Άρης Αντωνόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Κρατερός Κατσούλης, Ηρώ Πεκτέση, Δήμητρα Στογιάννη και ο Τάσος Χαλκιάς

Στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος) και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Ηλεκτρονική Προπώληση: www.more.com/theater/o-pappous-exei-piesi/

Τιμές εισιτηρίων:

  • VIP ζώνη: 25€
  • Ζώνη Α’: 20€
  • Ζώνη Β’: 18€
  • Ισχύουν ειδικές τιμές για

ΑμεΑ, φοιτητές & ανέργους στα 18€

γκρουπ άνω των 20 ατόμων στα 16€/ το άτομο

Κρατήσεις:

  • Στα ταμεία του θεάτρου (Πειραιώς 254, Ταύρος)
  • Στο τηλεφωνικό κέντρο του «ΘΕΑΤΡΟΝ», Τ. 212 254 0300
  • Στο Τ. 2107622034
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:57ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Κορωπί