Περικλής Δορκοφίκης: Από τα παρκέ και την αντιδημαρχία, υποψήφιος στην ΕΟΚ με όραμα το μπάσκετ

Από τα γήπεδα του μπάσκετ, όπου άφησε το στίγμα του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου επανεξελέγη με ρεκόρ ψήφων, η πορεία του χαρακτηρίζεται από έναν κοινό άξονα: Τη συνεχή διάθεση για προσφορά. Με σταθερό βήμα προς τις εκλογές της ΕΟΚ, ο Περικλης Δορκοφίκης παραμένει προσηλωμένος στο στόχο του «να κάνει τη διαφορά είτε εντός είτε εκτός γηπέδου», για έναν αθλητισμό και μια κοινωνία με αξίες

Περικλής Δορκοφίκης: Από τα παρκέ και την αντιδημαρχία, υποψήφιος στην ΕΟΚ με όραμα το μπάσκετ
Ο Περικλής Δορκοφίκης, πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Γλυφάδας.
Newsbomb.gr / Χάρης Γκίκας
5'

Ο Περικλής Δορκοφίκης, πρώην καλαθοσφαιριστής με σημαντική παρουσία στα ελληνικά παρκέ και νυν αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Γλυφάδας, ανακοίνωσε πρόσφατα την υποψηφιότητά του για τις εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με την παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ», υπό την ηγεσία του Παναγιώτη Φασούλα. Η μακρόχρονη καριέρα του και η εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση τον καθιστούν έναν δυναμικό υποψήφιο, με στόχο την αναμόρφωση και βελτίωση του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Περικλής Δορκοφίκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την εμπειρία του στον αθλητισμό, σημείωσε πως το μπάσκετ είναι για εκείνον «η μεγάλη του αγάπη». Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1998 στον Ολυμπιακό, ενώ είχε ήδη αρχίσει να ξεχωρίζει από την ηλικία των 17 ετών με το ιστορικό σωματείο της Άνω Γλυφάδας. Κατά τη διάρκεια της 18χρονης καριέρας του, έζησε μοναδικές στιγμές και δημιούργησε φιλίες που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Παρά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, αναγνωρίζει ότι δεν έχει «σκοτώσει τον παίκτη μέσα του» και προσπαθεί τώρα να μεταφέρει όσα έμαθε στους νέους αθλητές. «Όλα αυτά που σου προσφέρει ο αθλητισμός είναι εφόδια για τη ζωή», δηλώνει με συγκίνηση.

562A1621.jpg

Ωστόσο, η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό δεν σταμάτησε στα παρκέ. Μέσα από την αντιδημαρχία του στον Δήμο Γλυφάδας, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης. «Ανακαινίσαμε γήπεδα, φτιάξαμε μικρούς στίβους και δημιουργήσαμε σύγχρονες υποδομές», τόνισε, προσθέτοντας ότι «η Γλυφάδα έχει βραβευτεί από τον ΣΕΓΑ για την ποιότητα των αθλητικών έργων που έχουν υλοποιηθεί. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα που προώθησε είναι η ανακαίνιση του ιστορικού κλειστού γηπέδου της ΔΑΚ, το οποίο, όπως αναφέρει, «πρέπει να τιμά όλους όσους αγωνίστηκαν εκεί».

562A1639.jpg

Νέες αθλητικές υποδομές με καινοτόμες λύσεις

Στην προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση των αθλητικών υποδομών, ο Περικλής Δορκοφίκης και η δημοτική αρχή της Γλυφάδας προχώρησαν σε ένα σημαντικό βήμα με τη χρήση των λεγόμενων «μπαλονιών». Πρόκειται για μια έξυπνη και οικονομική λύση που χρησιμοποιείται διεθνώς για τη στέγαση αθλητικών εγκαταστάσεων, κυρίως προπονητηρίων. Το «μπαλόνι» καλύπτει τα γήπεδα, προσφέροντας προστασία από τις καιρικές συνθήκες, ενώ είναι πιο γρήγορο και οικονομικό στην κατασκευή σε σχέση με τα παραδοσιακά κλειστά γήπεδα. «Το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο αισθητικά, λειτουργικό και ασφαλές», ανέφερε ο προσθέτοντας ότι το «μπαλόνι» είναι δοκιμασμένο και από καιρικές συνθήκες ενώ ανταποκρίθηκε άριστα.

562A1594.jpg

Οι σύγχρονες αυτές εγκαταστάσεις, όπως σημειώνει ο Περικλής Δορκοφίκης, «προσφέρουν όλες τις ανέσεις και συνοδευτικές υποδομές για αθλητές όλων των ηλικιών». Το «μπαλόνι» αποτελεί μια πολύ οικονομικότερη λύση, καθώς έχει μικρότερο κόστος από ένα παραδοσιακό κλειστό γυμναστήριο, κάτι που το καθιστά ιδανική επιλογή για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε τοπικό επίπεδο.

562A1632.jpg

Η συνεργασία με τον Παναγιώτη Φασούλα και οι στόχοι για την ΕΟΚ

Στον δρόμο προς τις εκλογές της ΕΟΚ, ο Περικλής Δορκοφίκης δήλωσε πως η κοινή του πορεία με τον Παναγιώτη Φασούλα βασίζεται στην αγάπη τους για το άθλημα. «Πριν λίγες ημέρες, ο Παναγιώτης με συνάντησε και η ανιδιοτελής μας αγάπη για το μπάσκετ μας ένωσε», ανέφερε. Στόχος τους είναι η ανανέωση του ελληνικού μπάσκετ και η προώθηση του αθλήματος σε όλες τις γενιές. «Θέλουμε να δούμε πολλά Ελληνόπουλα να αγαπήσουν το άθλημα και να το γνωρίσουν», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν πολλά που πρέπει να αλλάξουν. «Υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε και πάρα πολλά που πρέπει να ξαναθέσουμε από την αρχή».

dorkofikis-fasoulas.jpg

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού τόνισε τη σημασία της αναμόρφωσης του συστήματος, ξεκινώντας από τη βάση και προχωρώντας προς τα πάνω. Μια από τις πρώτες προτεραιότητες είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών και η ενίσχυση του μπάσκετ σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, έθεσε ως προτεραιότητα την αναμόρφωση του ελληνικού μπάσκετ ώστε να ξαναμπεί «στις καρδιές των Ελλήνων», μια προσπάθεια που απαιτεί συνεργασία και σκληρή δουλειά.

Βελτιώσεις στις υποδομές και συμβολή στα τοπικά δρώμενα

Η Γλυφάδα έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα σημαντικό κέντρο αθλητισμού, με ανακαινισμένα γήπεδα και νέες εγκαταστάσεις. Ο Περικλής Δορκοφίκης αναφέρθηκε με περηφάνια στο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που θα φιλοξενήσει δύο αγώνες στο ανακαινισμένο γήπεδο της ΔΑΚ. «Κάναμε ολική ανακαίνιση στο ιστορικό γήπεδο της ΔΑΚ. Νίωθαμε ότι αυτό το εμβληματικό γήπεδο πρέπει να πάρει μία μορφή που θα τους τιμά όλους. Πιστεύω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, αυτό αποδικνύεται σε μεγάλο βαθμό και από τις ομάδες που έρχονται εδώ να παίξουν ένα φιλικό».

«Στο πλαίσιο του σπουδαίου τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” που γίνεται στο “Καλλιμάρμαρο” θα φιλοξενήσουμε εδώ δύο παιχνίδια και θα φιλοξενήσουμε τις τέσσερις ομάδες. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η οικογένεια Γιαννακόπουλου που “έχτισαν” αυτή την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν από αυτό το γήπεδο μέχρι να δημιουργηθεί το ΟΑΚΑ και δεν μπορούσαμε και εμείς να μην δεχτούμε να είμαστε μέρος αυτής της ιστορικής στιγμής», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας τη σημασία του χώρου για το ελληνικό μπάσκετ.

Παρά τις δυσκολίες, όπως η έλλειψη αθλητικών χώρων στον Δήμο, ο Περικλής Δορκοφίκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον. «Στο τέλος αυτής της πενταετίας ελπίζω ότι θα έχουμε καταφέρει να φέρουμε σε ακόμα καλύτερο επίπεδο τον αθλητισμό της πόλης», τόνισε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει πλάνο για την επίλυση αυτών των προβλημάτων».

562A1626.jpg

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή