Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Έναρξη Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι από τη Google

Στην Έναρξη Ολυμπιακών 2024 των Αγώνων στο Παρίσι είναι αφιερωμένο το σημερινό Doodle από την Google

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 - Έναρξη Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι από τη Google
Google
4'

Η μεγάλη στιγμή του αθλητισμού έφτασε. Απόψε, θα διεξαχθεί με κάθε λαμπρότητα η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της Άγια Νακαμούρα, της Λέιντι Γκάγκα και της Σελίν Ντιόν, όπως αναφορά γίνεται και στο ρεπερτόριο της Έντιθ Πιαφ και του Σαρλ Αζναβούρ.

Για πρώτη φορά εκτός σταδίου η Τελετή

Για αυτήν την κορυφαία παράσταση που θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, μία Τελετή Έναρξης που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων έξω από ένα στάδιο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής Τομά Ζολί ανέφερε πάντα ότι ήθελε να προωθήσει τη γαλλική κληρονομιά.

Επομένως, η παράσταση θα πρέπει να βασίζεται στα σκηνικά που προσφέρει η «Πόλη του Φωτός», οι γέφυρες του Παρισιού, οι στέγες, τα μουσεία -Ορσέ, Λούβρο - και μνημεία όπως το Παλάτι του Κεραμεικού και η Παναγία των Παρισίων, προφανώς.

Και φυσικά η Άγια Νακαμούρα, η πιο πολυακουσμένη γαλλόφωνη τραγουδίστρια στον κόσμο, συγκεκριμένα με το «Djadja», μια επιτυχία του 2018 που έχει φτάσει τις 970 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Από τότε που το όνομα της 29χρονης αναφέρθηκε στον Τύπο τον Μάρτιο, η ακροδεξιά της χώρας έχει εξαγριωθεί. Μια μικρή ομάδα ταυτότητας είχε αναρτήσει στα κοινωνικά της δίκτυα τη φωτογραφία ενός πανό, απλωμένο στις όχθες του Σηκουάνα, που έλεγε: «Δεν υπάρχει περίπτωση η Άγια (έκφραση βγαλμένη από την επιτυχία της «Djadja», σημείωμα του συντάκτη), εδώ είναι το Παρίσι, όχι η αγορά του Μπαμάκο!»

Η καλύτερη απάντηση της καλλιτέχνιδας θα ήταν να ερμηνεύσει τα κομμάτια της.

Επίσης η εκατονταετηρίδα από τη γέννηση του Σαρλ Αζναβούρ θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως πρόσχημα. «Οι ράπερ βρίσκουν αυτό που ψάχνουν στον Σαρλ Αζναβούρ», διαβεβαίωσε το Γαλλικό Πρακτορείο τον Μάιο ένα από τα παιδιά του τραγουδιστή, ο Νικολά.

Είναι επίσης δύσκολο να μην υπάρξει σύνθεση μεταξύ της παρουσίας στο Παρίσι τις τελευταίες ημέρες των μεγαλοαστέρων Λέιντι Γκάγκα αι Σελίν Ντιόν και της επικείμενης τελετής έναρξης.

Οι θαυμαστές της Γκάγκα θυμούνται στα κοινωνικά δίκτυα ότι η Αμερικανίδα ερμήνευσε, στα γαλλικά, το «La vie en rose», της Έντιθ Πιάφ, στο «A star is born» (2018), σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Μπράντλεϊ Κούπερ.

Η Σελίν Ντιόν δεν έχει τραγουδήσει ζωντανά από τον Μάρτιο του 2020, μεταξύ της παγκόσμιας κρίσης υγείας και της αποκάλυψης μιας ασθένειας που την κατατρώει, το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου (SPR), μια σπάνια νευρολογική παθολογία, χωρίς γνωστή θεραπεία.

Λίγοι τη φαντάστηκαν στο Παρίσι όταν παρακολουθούσαν πρόσφατα το συγκλονιστικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Je suis: Céline Dion», όπου εμφανίζεται συγκλονισμένη από σπασμούς, κυριευμένη από τον πόνο, εν μέσω κρίσης.

Ο Σερόν, ένας από τους Γάλλους «πάπες» της ντίσκο και της ηλεκτροκίνησης, έχει επίσης δει το όνομά του να επανέρχεται επίμονα από την άνοιξη. Η επιτυχία του από τη δεκαετία του 1970 "Supernature", ένα πρώιμο φιλικό προς το περιβάλλον κομμάτι, θα ήταν ιδανικό για μια τελετή που στοχεύει να είναι οικολογικά υπεύθυνη, με έναρξη στις 20:30.

Τέλος, η έκπληξη, είναι το γαλλικό metal γκρουπ Gojira θα συνδεόταν με τη γαλλοελβετική τραγουδίστρια της όπερας Μαρίνα Βιότι, ενώ επίσης τελευταία αναφέρθηκε, η Ντούα Λίπα, η Βρετανίδα μεγασταρ με καταγωγή από το Κόσοβο.

Δείτε το doodle της Google για την Έναρξη Ολυμπιακών των Αγώνων 2024 στο Παρίσι

paris-games-begin-6753651837110444.3-law.gif

Τι είναι τα doodles

Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή