Aστροναύτης της NASA μοιράζεται σπάνια φωτογραφία από το διάστημα που «δεν μπορεί πια να τραβήξει»

Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα

Aστροναύτης της NASA μοιράζεται σπάνια φωτογραφία από το διάστημα που «δεν μπορεί πια να τραβήξει»
2'

Ένας αστροναύτης της NASA μοιράστηκε μια σπάνια φωτογραφία που τραβήχτηκε από το διάστημα που «δεν μπορεί πια να τραβηχτεί».

Ο αστροναύτης Donald Pettit μοιράστηκε μια εικόνα που είχε τραβήξει από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εξηγώντας γιατί δεν είναι πλέον δυνατό να τραβηχτεί ποτέ ξανά μια παρόμοια λήψη.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανάρτησε στο Instagram, ο Pettit αποκάλυψε ότι τα πράγματα είχαν αλλάξει στον διεθνή διαστημικό σταθμό, πράγμα που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες όπως αυτή που πόσταρε ήταν πλέον δυνατό να επαναληφθούν.

Ο Pettit είπε: «Εικόνα πεδίου αστεριών του Σταυρού του Νότου από το @iss κατά τη διάρκεια της Expedition 6 το 2003 που δείχνει την ατμόσφαιρα στην άκρη φωτισμένη από πράσινη λάμψη αέρα από ατομικό οξυγόνο. Εκείνη την εποχή, η τροχιακή στάση του Διαστημικού Σταθμού ήταν μια ηλιακή αδρανειακή στάση (XPOP) που επέτρεπε στα ηλιακά πάνελ να δείχνουν προς τον ήλιο χωρίς καμία παρακολούθηση (η ηλιακή παρακολούθηση δεν προστέθηκε στον ISS παρά πολύ αργότερα)».

https://www.instagram.com/p/C90mFnLOkVC/

Με άλλα λόγια, ο ISS προσάρμοσε τη γωνία του, που σημαίνει ότι η μία πλευρά θα είναι στραμμένη προς τη Γη.

Χρησιμοποιώντας μια έκθεση 30 δευτερολέπτων σε αστέρες, η λήψη της ίδιας φωτογραφίας θα έκανε τα αστέρια να εμφανίζονται ως ίχνη τόξου.

Δημοσιεύοντας μια άλλη εικόνα που δείχνει αυτά τα μονοπάτια, ο Pettit έγραψε: «Ένα από τα αστέρια μου από το @iss, θολώνει τα χρυσά φώτα της πόλης με τα τοξοειδή αστέρια του βαθέως διαστήματος».

https://www.instagram.com/p/C7sOnn5uuVx/

Τώρα, ο αστροναύτης έχει σχέδια να πάρει μια συσκευή παρακολούθησης για να αντισταθμίσει την κίνηση του ISS σε ένα επερχόμενο ταξίδι.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή