Αναζητείται η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής - Είναι άνθρωπος ή δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης;

Η Λουίζα Φλόρενς, συγγραφέας μπεστ σέλερ βιβλίων μαγειρικής, αποτυπώνεται σε μια ύποπτη φωτογραφία με δημοσιεύματα να υποστηρίζουν πως πρόκειται για... δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης

Αναζητείται η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής - Είναι άνθρωπος ή δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης;

Η βιογραφική φωτογραφία της Florence

2'

Συγγραφέας «μπεστ σέλερ» βιβλίων μαγειρικής φαίνεται να είναι απλώς ένα αποκύημα Τεχνητής Νοημοσύνης, αναφέρουν αναγνώστες και δημοσιεύματα

Με μια ματιά, η αυθεντικότητα του «The Complete Crock Pot Cookbook for Beginners» φαίνεται να είναι αληθινή.

Η συγγραφέας του είναι η Λουίζα Φλόρενς και το αδύναμο βιογραφικό της ισχυρίζεται ότι είναι μια 60χρονη συγγραφέας από τη Φιλαδέλφεια που έμαθε την τέχνη της μαγειρικής στην Τοσκάνη και έκτοτε εργάστηκε σε εστιατόρια.

Έχει επίσης δημοσιεύσει βιβλία για συνταγές για φριτέζες αέρα, κονσερβοποίηση και συντήρηση, διαιτητικά τρόφιμα και αλλαντικά, με τις κριτικές ThriftBooks να τα χαρακτηρίζουν ως «εξαιρετικά».

«Το όνειρό της είναι να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην κουζίνα» γράφει η βιογραφία της Φλόρενς δίπλα σε μία ύποπτη φωτογραφία πορτρέτου. Στο κοντινό πλάνο λείπει ένας ώμος και υπάρχει και θέμα με τα σκουλαρίκια της Φλόρενς.

Πρώτος ο δημοσιογράφος του Voice of America Μάθιου Κάπφερ παρατήρησε μεγάλα λάθη και «επιτηδευμένο» τρόπο γραφής από τη Φλόρενς τον Μάρτιο.

«Οι άνθρωποι επισημαίνουν τυπογραφικά λάθη, μια συνταγή με ρεβίθια και κινόα που δεν περιλαμβάνει ρεβίθια και κινόα στα συστατικά» έγραψε στο X αφού αποκάλυψε ότι το βιβλίο ήταν ένα «πρακτικό» δώρο επετείου γάμου από τους γονείς του.

Πιο πρόσφατα, το περιοδικό Philadelphia Magazine προσπάθησε να εντοπίσει την υποτιθέμενη σεφ της πόλης - χωρίς αποτέλεσμα.

vivlio-syntagon.jpg

Όταν ο γευσιγνώστης και αρθογράφος Τζέισον Σίχαν άρχισε να την αναζητά για να γράψει άρθρο για αυτήν, τα πράγματα έγιναν ... περίπλοκα. Καθώς το μονοπάτι γίνεται όλο και πιο αμυδρό, η πιθανότητα να υπάρχει η Φλόρενς μειώνεται επίσης, αναφέρεται σε ανάρτηση του περιοδικού στο Instagram.

Το βιβλίο και η υπόλοιπη συλλογή της σύμφωνα με το περιοδικό - δεν είναι πλέον διαθέσιμα στον ιστότοπο αγορών Amazon.

Ο Σίχαν σημείωσε επίσης ότι ένα βιβλίο της συνδέθηκε με τον μυστηριώδη εκδοτικό οίκο, Zoe Publishing Ltd., ο οποίος, όπως είπε, δημιουργήθηκε στις 21 Ιουλίου 2020 και τερμάτισε τη δραστηριότητα τρία χρόνια αργότερα, στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

Όταν ο συντάκτης του περιοδικού επικοινώνησε με την Amazon, η εταιρεία απάντησε περιγράφοντας τις καθιερωμένες κατευθυντήριες γραμμές της για την καταπολέμηση της παραποίησης με Τεχνητή Νοημοσύνη, χωρίς να αποσαφηνίσει αν είναι υπαρκτό πρόσωπο η συγγραφέας του βιβλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Post.

Στο άρθρο του με τίτλο «Πώς ανακάλυψα ότι η πιο επιτυχημένη συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής της Φιλαδέλφειας δεν υπάρχει στην πραγματικότητα» ο Σίχαν αναφέρει ότι έκανε τηλεφωνήματα, έστειλε email σε σεφ που γνωρίζει, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων και εστιατορίων και δεν κατάφερε να την εντοπίσει.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή