Αντίστροφη μέτρηση για το iPhone 16: «Πρεμιέρα» στις 20 Σεπτεμβρίου

Όλα τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να έχει το iPhone 16 - Τεχνητή νοημοσύνη, βελτιωμένο Siri, υπερσύγχρονη κάμερα και αναβαθμισμένος επεξεργαστής

Αντίστροφη μέτρηση για το iPhone 16: «Πρεμιέρα» στις 20 Σεπτεμβρίου
Unsplash
3'

Οι λάτρεις του iPhone αναμένουν με μεγάλη αγωνία το νέο εξελιγμένο μοντέλο. Το iPhone 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 18.0, το οποίο διαθέτει νέους τρόπους προσαρμογής της αρχικής οθόνης, και θα ενημερωθεί τον Οκτώβριο στην έκδοση 18.1 που θα διαθέτει μια πληθώρα χαρακτηριστικών της σουίτας Apple Intelligence AI.

Η Apple σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για την παρουσίαση των μοντέλων iPhone 16, μαζί με τα μοντέλα Apple Watch επόμενης γενιάς, και τα νέα AirPods, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου.

Τα χαρακτηριστικά του iPhone 16

  • Το νέο iPhone θα έχει μικρές αυξήσεις στο μέγεθος της οθόνης και μια νέα αναλογία διαστάσεων για τα μοντέλα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max. Ένα νέο Capture Button θα περιλαμβάνεται και στα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 και θα χρησιμοποιείται για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο με πιο εκλεπτυσμένο έλεγχο.
  • Τα τυπικά μοντέλα iPhone 16 αναμένεται να έχουν κάθετη διάταξη κάμερας. Η Apple έχει χρησιμοποιήσει μια διαγώνια διάταξη για πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone, αλλά η εναλλαγή μπορεί να επιτρέψει τη spatial εγγραφή βίντεο χρησιμοποιώντας τις κάμερες Ultrawide και Wide.
  • Τα μοντέλα iPhone 15 Pro περιλαμβάνουν ένα Action Button και το 2024 αναμένεται να επεκταθεί στα τυπικά μοντέλα iPhone 16. Το Αction Button που χρησιμοποιείται στη σειρά iPhone 16 θα είναι πανομοιότυπο με του iPhone 15 Pro. Το Action Button, το οποίο αντικαθιστά τον παραδοσιακό διακόπτη σίγασης, μπορεί να εκτελέσει πολλές λειτουργίες, όπως ενεργοποίηση του φακού, ενεργοποίηση της κάμερας, εκκίνηση συντόμευσης, ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση λειτουργίας εστίασης, χρήση Μετάφρασης, ενεργοποίηση/απενεργοποίηση αθόρυβης λειτουργίας και άλλα.

Τεχνητή νοημοσύνη και βελτιωμένο Siri

  • Με το iOS 18.1, η Apple θα παρουσιάσει το Apple Intelligence, το δικό της πακέτο με εργαλεία AI που τροφοδοτείται από μοντέλα μεγάλων γλωσσών. Το Apple Intelligence λειτουργεί μόνο με τα τρέχοντα μοντέλα iPhone 15 Pro και ορισμένες από τις πιο προηγμένες δυνατότητες παραγωγής AI θα μπορούσαν να περιοριστούν στα μοντέλα iPhone 16 πιο κάτω.
  • Τα μοντέλα iPhone 16 φημολογείται ότι διαθέτουν αναβαθμισμένο μικρόφωνο για να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία του Siri. Αυτή η βελτίωση είναι σύμφωνη με την αναμενόμενη ενσωμάτωση των νέων λειτουργιών Apple Intelligence του iOS 18, προσφέροντας καλύτερες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του Siri και διαφόρων εφαρμογών.

Νέα τεχνολογία κάμερας στο iPhone 16

  • Οι λάτρεις της φωτογραφίας μπορούν να περιμένουν με ανυπομονησία έναν βελτιωμένο Ultra Wide φακό 48 megapixel στα μοντέλα iPhone 16 Pro, που υπόσχεται καλύτερη ποιότητα εικόνας, ειδικά σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού.
  • Επιπλέον, τόσο το iPhone 16 Pro όσο και το Pro Max φημολογείται ότι περιλαμβάνουν φακούς τηλεφακού 5x , ένα χαρακτηριστικό που προηγουμένως περιοριζόταν στο μεγαλύτερο μοντέλο iPhone 15 Pro Max.

Καινοτομίες μπαταρίας

  • Οι προσδοκίες είναι υψηλές για τα μοντέλα iPhone 16 Pro να χρησιμοποιούν τεχνολογία στοίβαξης μπαταριών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
  • Αυτή η τεχνολογία μπορεί να συμπληρωθεί με ταχύτερες ενσύρματες και ασύρματες δυνατότητες φόρτισης MagSafe.

Αναβαθμίσεις επεξεργαστή

  • Τα μοντέλα iPhone 16 Pro και Max θα τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή A18 Pro, προσφέροντας μέτριες βελτιώσεις ταχύτητας και βελτιωμένο Neural Engine, καθώς και υποστήριξη για προηγμένες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης.
  • Τα βασικά μοντέλα αναμένεται να χρησιμοποιούν μια παραλλαγή του νέου τσιπ A18, αλλά οι ακριβείς προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή