Η Τεχνητή Νοημοσύνη προβλέπει τι θα ζήσουμε το 2025 - Η καταστροφή που «βλέπει»

Ταραχώδες προβλέπεται το νέο έτος σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη 

Η Τεχνητή Νοημοσύνη προβλέπει τι θα ζήσουμε το 2025 - Η καταστροφή που «βλέπει»
2'

Το ChatGPT έχει κάνει κάποιες ανατριχιαστικές προβλέψεις για το 2025 και αν επαληθευτούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια εκτεταμένη καταστροφή.

Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι πλέον σε θέση να στρέφονται στην τεχνητή νοημοσύνη για να τους προσφέρει προβλέψεις για το μέλλον.

Το ChatGPT ξεκίνησε την λειτουργία του μόλις πριν από δύο χρόνια, αλλά πλέον φαίνεται να είναι σε θέση να κάνει προβλέψεις για το τι μπορεί να μας περιμένει τα επόμενα χρόνια.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιχείρησε να προβλέψει πώς θα μπορούσε να μοιάζει το χειρότερο δυνατό σενάριο για τον κόσμο μας το 2025 και η απάντησή του είναι αρκετά ανατριχιαστική.

Πρώτον, το AI παραδέχτηκε ότι είναι «δύσκολο» να προβλέψει κανείς το μέλλον με βεβαιότητα, πρoτού μοιραστεί ορισμένα θλιβερά σενάρια που θα μπορούσαν να προβούν καταστροφικά μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Σε αυτά περιλαμβάνονται πράγματα όπως η κλιμάκωση της κλιματικής κρίσης, μια νέα πανδημία στον ορίζοντα καθώς και μια νέα πολεμική σύρραξη.

Στη συνομιλία, το ChatGPT δήλωσε: «Ο κόσμος δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών όπως την κλιμάκωση της κλιματικής κρίσης, την αύξηση των φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, οι τυφώνες και οι πλημμύρες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτεταμένες εκτοπίσεις, ελλείψεις τροφίμων και σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις.

Στη συνέχεια ανέλυσε τις προβλέψεις του για την κάθε κατηγορία ξεχωρίστα.

«Γεωπολιτικές εντάσεις: αυξημένες συγκρούσεις ή πόλεμοι, ιδίως με τη συμμετοχή μεγάλων δυνάμεων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμια αστάθεια, οικονομική ύφεση και ανθρωπιστικές κρίσεις.

«Αναζωπύρωση της πανδημίας: Νέα μολυσματικά νοσήματα ή μια αναζωπύρωση των υπαρχόντων θα μπορούσε να κατακλύσει τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, οδηγώντας σε κοινωνικές και οικονομικές διαταραχές.

«Τεχνολογικοί κίνδυνοι: Η κατάχρηση της τεχνητής νοημοσύνης ή οι κυβερνοεπιθέσεις θα μπορούσαν να απειλήσουν τις υποδομές, την ιδιωτική ζωή, ακόμη και την εθνική ασφάλεια.

«Οικονομική κατάρρευση: Μια σοβαρή παγκόσμια ύφεση θα μπορούσε να προκύψει από ένα συνδυασμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών αντιπαραθέσεων, του πληθωρισμού και της ανεργίας.

Κοινωνική αναταραχή: Η εκτεταμένη δυσαρέσκεια για την οικονομική ανισότητα ή τα πολιτικά συστήματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες, ταραχές και κοινωνικό κατακερματισμό.

Τέλος η τεχνητή νοημοσύνη επεσήμανε πως «αυτά τα σενάρια υπογραμμίζουν τη σημασία των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση αυτών των παγκόσμιων προκλήσεων».

Με ενδιαφέρον αναμένουμε να δούμε ποιες από τις προβλέψεις της τεχνητής νοημοσύνης θα βγουν αληθινές και ποιες θα διαψευστούν πανηγυρικά.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή