Digital Heptapolis: Σχεδιάζεται η πόλη της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πώς θα καλύψει τα «κενά άγνοιας»

Οι τελευταίες εξελίξεις για το φιλόδοξο όραμα της Heptapolis.

Digital Heptapolis: Σχεδιάζεται η πόλη της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πώς θα καλύψει τα «κενά άγνοιας»
2'

Με την ενεργό συνεργασία της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού κατασκευάζεται η πλατφόρμα DIGITAL HEPTAPOLIS η οποία μέχρι το τέλος του 2025 προγραμματίζεται να είναι έτοιμη περιλαμβάνοντας μια τεράστια συλλογή μαθημάτων επιμόρφωσης για τους πολίτες κάθε ηλικίας, σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στις πληροφορίες μαθημάτων σε θέματα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας τα οποία αναπτύσσονται με σύντομη, αλλά περιεκτική λιτότητα, σε όλες τις περιόδους ανάπτυξης της Φιλοσοφίας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο από την περίοδο της Ρητορικής μέχρι το τέλος της Νεοπλατωνικής Γνώσης.

Βασικός σκοπός λειτουργίας της Digital Heptapolis είναι η κάλυψη ενός διαρκώς ανανεωμένου «κενού άγνοιας» που μπορεί να έχει ο άνθρωπος της κάθε εποχής για κάθε θέμα καθημερινότητάς του, που αφορά στο απαραίτητο «Γνωστικό Πεδίο», προκειμένου να μετέχει των γνώσεων και των εξελίξεων της εποχής του.

Η επίσκεψη του χρήστη της Digital Heptapolis στην πλατφόρμα θα πραγματοποιείται με την εξελιγμένη Tεχνολογία της Virtual Reality.

Ο επισκέπτης εισερχόμενος στην 3D Heptapolis, θα μπορεί να περιηγηθεί στα αξιοθέατα της Polis, να συναντήσει τον/την φίλο/η ή τους φίλους του, να περιηγηθεί σε χώρους εκπαίδευσης ειδικών επιμορφωτικών προγραμμάτων, να περιηγηθεί σε χώρους μουσειακών εκθεμάτων, καθώς και σε άλλες ψηφιακές δραστηριότητες.

Η πλατφόρμα Digital Heptapolis ξεκίνησε το 2020, θα ολοκληρωθεί σε πρώτη φάση το 2025, προκειμένου να συμπεριλάβει τις δεκάδες χιλιάδων σελίδων Eπιμόρφωσης με κείμενα, φωτογραφίες, video, 3D animation μαθήματα φιλοσοφίας, πρακτικές virtual reality και θα εμπλουτίζεται διαρκώς, στοχεύοντας στην εξέλιξη της Γνώσης.

Η πλατφόρμα Digital Heptapolis αποτελεί το δεύτερο σκέλος των έργων της Heptapolis - Διεθνής Πράσινη Πόλις, η οποία θα οικοδομηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δελφών, στη Δεσφίνα.

Δείτε ακόμα: Heptapolis: Γνωρίστε το μεγαλύτερο αναπτυξιακό όραμα του κόσμου

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή