Η συσκευή που απαγορεύεται να έχεις αμάξι σου - 2.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος

Η συσκευή κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο ωστόσο η χρήση της είναι παράνομη και επιφέρει αυστηρές ποινές

Η συσκευή που απαγορεύεται να έχεις αμάξι σου - 2.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος
INTIME NEWS
1'

Ιδιαίτερα αυστηρή είναι η νομοθεσία για όσους οδηγούς παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας στη χώρα μας.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μέσα εντός του οχήματός τους και χρησιμοποιούν συσκευές αντιραντάρ προκειμένου να ξεγελάσουν και αποφύγουν τις καταγραφές από ραντάρ της Τροχαίας.

Οι συσκευές αυτές χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: α) σε αυτές που ενημερώνουν για την ύπαρξη ραντάρ στο δρόμο και β) σε αυτές που έχουν σκοπό να μπλοκάρουν τις μετρήσεις των ραντάρ της Τροχαίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευές αυτές είναι διαθέσιμες ελεύθερα στο εμπόριο, ωστόσο η χρήση τους είναι παράνομη και επιφέρει πολύ αυστηρές ποινές.

Ο μοναδικός τρόπος για να χρησιμοποιήσει κανείς ένα αντιραντάρ είναι η κατοχή ειδικής άδειας από το κράτος. Ειδικότερα, όπως ορίζεται στο Άρθρο 20 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στην παράγραφο 14, «αυτός που οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό εντοπισμού συσκευών μέτρησης ταχύτητας χωρίς να διαθέτει για τον εξοπλισμό αυτόν την κατά νόμο άδεια, καθώς και όποιος οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα με εξοπλισμό παρεμπόδισης συσκευών μέτρησης ταχύτητας, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ, με αφαίρεση επιτόπου της άδειας ικανότητας οδηγού για 30 ημέρες και επιτόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή