Η Prada και η Axiom Space έφτιαξαν στολή για το διάστημα

Σύμφωνα με τον επικεφαλή μάρκετινγκ του ομίλου Prada, η συνεργασία αυτή για τις στολές στο διάστημα συζητιέται από πριν τον Covid-19

Η Prada και η Axiom Space έφτιαξαν στολή για το διάστημα
axiomspace.com
1'

Ο πολυτελής οίκος μόδας Prada και η εμπορική διαστημική εταιρεία Axiom Space παρουσίασαν τα σχέδια για μια διαστημική στολή που θα φορεθεί για την αποστολή της NASA στο φεγγάρι Artemis III.

Τα κυρίως λευκά κοστούμια, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Αστροναυτικού Συνεδρίου στο Μιλάνο στις 16 Οκτωβρίου, διαθέτουν κοντό κορμό και πέτρινα γκρι «μπαλώματα» στους αγκώνες και τα γόνατα.

«Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία», δήλωσε ο Russel Ralston, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Axiom Space, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. «Συνδυάζουμε τη μηχανική, την επιστήμη και την τέχνη».

stolh-prada.jpg

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της στολής

Τα κομψά κοστούμια περιλαμβάνουν μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά. Οι αστροναύτες θα μπορούν να πραγματοποιούν «διαστημικό περίπατο» για τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες μπότες. Οι στολές θα είναι κατασκευασμένες από ένα λευκό υλικό ικανό να αντανακλά τη θερμότητα, προσφέροντας προστασία από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και τη σεληνιακή σκόνη, σύμφωνα με κοινό δελτίο τύπου.

Η κινητικότητα έχει επίσης βελτιωθεί από τους σχεδιασμούς του Apollo 17. Αλλά ήταν η βαθιά γνώση της Prada για την παραγωγή υφασμάτων και τις τεχνικές ραφής που βοήθησε να «γεφυρωθεί το χάσμα» μεταξύ λειτουργικότητας και στυλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

prasa-stolh.jpg

Σύμφωνα με τον Λορέντζο Μπερτέλι, επικεφαλής μάρκετινγκ του ομίλου Prada, ο οίκος μόδας συζητούσε για τη συνεργασία αυτή από την εποχή πριν από την πανδημία του Covid-19, η οποία χτύπησε το 2020.

Με πληροφορίες από CNN

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή