Τέσσερα σημάδια ότι το κινητό σας έχει χακαριστεί - Τι μπορείτε να κάνετε
Δείτε τέσσερα σημάδια ότι το κινητό σας έχει πέσει θύμα χάκερ
Ένα πράγμα που όλοι φοβόμαστε είναι εάν το κινητό μας έχει χακαριστεί. Πώς όμως μπορούμε να το αντιληφθούμε εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Το κυριότερο σημάδι ότι το κινητό μας έχει πέσει θύμα χάκερ, είναι η απόδοση του τηλεφώνου. Εάν δούμε ότι έχει πέσει η ίδια και ότι οι εφαρμογές κολλάνε πολύ ή αργούν να φορτώσουν, τότε ίσως το κινητό μας να έχει παραβιαστεί.
Ένα δεύτερο σημάδι είναι η γρήγορη εξάντληση της μπαταρίας του κινητού. Αυτό συμβαίνει όταν το κακόβουλο λογισμικό «τρέχει» στο παρασκήνιο, με αποτέλεσμα να αντλεί ενέργεια.
Αυτό μπορεί να συμβεί και με το αν η συσκευή μας ζεσταίνεται υπερβολικά ή εάν δούμε ότι τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας εξαντλούνται νωρίτερα από ό,τι συνήθως.
Τέλος, ένα ακόμη σημάδι χάκινγκ είναι όταν βλέπουμε πολλά «ανοιχτά» παράθυρα στην οθόνη του κινητού μας. Με αυτόν τον τρόπο, ο χάκερ κρύβεται πίσω από τις διαφημίσεις, βγάζοντας λέφτα.
Τι μπορούμε να κάνουν αν πέσουμε θύμα χάκερ
Αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει χακαριστεί, μην πανικοβληθείτε, αναζητήστε μια εφαρμογή προστασίας από ιούς με υψηλή βαθμολογία και εγκαταστήστε τη.
Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ανοίξτε την και ακολουθήστε τις οδηγίες. Εάν σας δοθεί η οδηγία να διαγράψετε κάποια εφαρμογή, κάντε το αμέσως.
Εάν δείτε ότι δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, κάντε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, αλλά πρώτα, για να μην χάσετε τα αρχεία που θέλετε, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας.