«Back to the Future»: Το πρώτο πραγματικό hoverboard έρχεται το 2015!

Όλοι θυμόμαστε τις μοναδικές εφευρέσεις που αποτελούσαν καθημερινότητα για τον Μάρτι ΜακΦλάϊ στην περίφημη κινηματογραφική τριλογία «Back to the Future».

«Back to the Future»: Το πρώτο πραγματικό hoverboard έρχεται το 2015!
2'

Μπορεί το Ντελόριαν, το αυτοκίνητο που ταξιδεύει στο χρόνο τους πρωταγωνιστές της ταινίας, να μην είναι -ακόμα;- πραγματικότητα, ωστόσο μετά τα παπούτσια Nike MAG που δένονται μόνα τους, μέσα στο 2015 θα δούμε και το πρώτο πραγματικό Hoverboard!

Για την ανάπτυξη του project οι δημιουργοί (Jill και Gregg Henderson) ζητούν χρηματοδότηση μέσα από την πλατφόρμα Kickstarter και ήδη κοντεύουν να ξεπεράσουν τον στόχο, τη στιγμή που απομένουν ακόμη 53 ημέρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το ζεύγος φιλοδοξεί να δώσει την τεχνολογία της στους developers τον Ιούλιο του 2015, αλλά για την ώρα έχουν έτοιμο ένα πρωτότυπο Hoverboard που δοκίμασαν απεσταλμένοι της ιστοσελίδας GigaOM.

Προς το παρόν το πρωτότυπο (το οποίο είναι το 18ο κατά σειρά) είναι σε θέση να αιωρείται σε απόσταση μίας ίντσας από το έδαφος. Όπως σημειώνουν οι δημιουργοί του, η «μαγεία» πίσω από το hoverboard έγκειται στις τέσσερις δισκοειδές μηχανές αιώρησής του, οι οποίες δημιουργούν ένα ειδικό μαγνητικό πεδίο που «κυριολεκτικά σπρώχνει τον εαυτό του», παράγοντας την απαιτούμενη ανυψωτική δύναμη και σηκώνοντας στον αέρα τη σανίδα.

«Ενώ το hoverboard μας προορίζεται πρωτευόντως να είναι αυτοπροωθούμενο, οι ενέργειες που το σταθεροποιούν μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να το κινήσουν προς τα εμπρός μεταβάλλοντας την ασκούμενη δύναμη στην επιφάνεια που βρίσκεται κάτω» σημειώνεται σχετικά. Επί της παρούσης, η εν λόγω επιφάνεια πρέπει να είναι μη-σιδηρομαγνητικός αγωγός- κοινώς, το Hendo χρειάζεται ειδικές επιφάνειες για να λειτουργήσει, ωστόσο είναι σε θέση να μεταφέρει φορτίο 140 κιλών για περίπου 15 λεπτά. «Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούμε κοινώς διαθέσιμα μέταλλα σε απλά φύλλα, αλλά δουλεύουμε πάνω σε νέα μείγματα και νέες συνθέσεις για να βελτιστοποιήσουμε την τεχνολογία μας και να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος».

Όπως τονίζουν οι δημιουργοί, οι απαιτούμενες τεχνολογίες υπήρχαν, ωστόσο ουδείς ήταν σε θέση ως τώρα να τις συνδυάσει για να παράξει ένα hoverboard. «Το Hendo το έκανε, και τα hoverboards μας λειτουργούν σχεδόν με κάθε τρόπο που είχαμε φανταστεί» αναφέρουν- και μέχρι να καταστούν ευρέως διαθέσιμα, προσφέρουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία στους ενδιαφερόμενους μέσω του Whitebox Developer Kit, το οποίο ελέγχεται από smartphone. Παράλληλα, υπογραμμίζουν τις δυνατότητες που ανοίγουν από τη χρήση της, καθώς «εν αντιθέσει με τα συστήματα μαγνητικής αιώρησης που χρησιμοποιούνται σήμερα, τα συστήματά μας είναι εν συγκρίσει φθηνά και εντελώς βιώσιμα».

Λέτε τελικά να το δούμε στο μέλλον και στο εμπόριο;

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή