Road trip στη Γαλλική Ριβιέρα: Τρεις σταθμοί με κινηματογραφική ομορφιά

Η Γαλλική Ριβιέρα, η μεγάλη ακτογραμμή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, με το ήπιο κλίμα της είναι από τα διασημότερα θέρετρα του κόσμου αλλά και ένα road trip που πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Η άνοιξη είναι εδώ και αν ακόμα δεν έχετε διοργανώσει την εκδρομή σας, τώρα γνωρίζετε προς τα πού να κατευθυνθείτε. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ετοιμάσετε βαλίτσες.
Road trip στη Γαλλική Ριβιέρα: Τρεις σταθμοί με κινηματογραφική ομορφιά
4'

Κινηματογραφική ομορφιά, ατέλειωτη ακτογραμμή και άνθρωποι που μοιάζουν σαν να βγήκαν από ταινία του Γούντι Άλεν είναι όλα όσα χαρακτηρίζουν τη φημισμένη Γαλλική Ακτή.

Οι ακρογιαλιές της αλλά και οι βραχώδεις περιοχές της, με έκταση πάνω από 100 χιλιόμετρα, στις οποίες απλώνεται η Γαλλική Ριβιέρα, επίσης το Grand Prix του Μονακό ή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, είναι οι λόγοι που μπορούν να κάνουν ένα road trip μοναδικό. Ένα αυτοκίνητο που να χωράει τα απαραίτητα, καλή παρέα, η αγαπημένη σας μουσική και διάθεση είναι τα συστατικά που χρειάζεστε για να απολαύσετε ένα από τα πιο διάσημα θέρετρα του κόσμου, όσο οι θερμοκρασίες του Μαΐου παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Εμείς συγκεντρώσαμε τους προορισμούς που πρέπει να συμπεριλάβετε στο ταξίδι σας και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρατήσετε σημειώσεις.

#1 Μονακό: Η πόλη της πριγκιπικής αίγλης

Με το μεσογειακό κλίμα της γαλλικής Ριβιέρας, όλες οι εποχές είναι ιδανικές για το Μονακό, ωστόσο ο Μάιος είναι από τους μήνες που το μέρος συγκεντρώνει μεγάλα πλήθη (φιλοξενεί άλλωστε και το περίφημο Grand Prix της Formula 1) και έχει τον ιδανικό καιρό για να απολαύσετε τις ανοιξιάτικες βόλτες σας.

Το κοσμοπολίτικο Μονακό
Το κοσμοπολίτικο Μονακόunsplash


Δεν γίνεται να βρεθείτε στο μέρος αυτό και να μη θαυμάσετε από κοντά τα ανάκτορα Palais du Prince. Τα χτίσματα αυτά που χρονολογούνται στον 13ο αιώνα θα σας εντυπωσιάσουν με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, ενώ το Blue Room είναι από τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσετε.

Επισκεφτείτε, επίσης, τον καθεδρικό ναό του Μονακό που ξεχωρίζει λόγω των λευκών λίθων του και στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στο Les Jardins Saint- Martin, τον εντυπωσιακό κήπο που φιλοξενεί ιδιαίτερα φυτά από όλο τον κόσμο.

Αφού περάσετε και από τις επιβλητικές λεωφόρους και ρίξετε μία ματιά στις εντυπωσιακές βιτρίνες, κάντε μία στάση για να γευτείτε την αυθεντική μεσογειακή κουζίνα με πιάτα από τοπικά προϊόντα και γαλλικά κρασιά που θα δημιουργήσουν το ιδανικό ανοιξιάτικο σκηνικό για εσάς.

#2 Νίκαια: Το «διαμάντι» της Μεσογείου

Επόμενος σταθμός η πόλη της Νίκαιας που για πολλούς αποτελεί ένα από τα «διαμάντια» της Μεσογείου.

Μεγάλα πάρκα, λουλούδια σε κάθε γωνιά, μαγαζάκια που έχουν άρωμα γαλλικής συνοικίας και φιλόξενοι κάτοικοι σε απόσταση μόλις μισής ώρας από το Μονακό.

Νίκαια: Το «διαμάντι» της Μεσογείου
Νίκαια: Το «διαμάντι» της Μεσογείουunsplash


Περιπλανηθείτε στα στενά της Νίκαιας, περπατήστε στην Promenade des Anglais και καθίστε στις χαρακτηριστικές μπλε καρέκλες για να απολαύσετε τον ήλιο αλλά και τη θέα. Στη συνέχεια, μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στην παλιά πόλη με τα πολύχρωμα παλιά κτήρια όπου τα χαρακτηριστικά σεντόνια κρέμονται από τα παράθυρα, τα flower market αλλά και τα μέρη με τις αντίκες που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. Αν, ωστόσο αγαπάτε τα ηλιοβασιλέματα, τολμήστε να ακολουθήσετε τον ανηφορικό δρόμο που θα σας βγάλει στο Castle Hill Park με την όμορφη θέα.

#3 Κάννες: Το κέντρο του πολιτισμού

Η διαδρομή για τον επόμενο προορισμό, τις Κάννες, διαρκεί περίπου 50 λεπτά και είναι μαγική.

Το παραλιακό και γραφικό αυτό μέρος κάθε χρόνο φιλοξενεί το Φεστιβάλ των Καννών στο Palais des Festivals που θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε. Αφού κάνετε μία βόλτα στα μαγαζιά που υπάρχουν στη Boulevard de la Croisette, κατευθυνθείτε προς τα πολύχρωμα στενά της πόλης με τα τοπικά μαγαζιά, τα μικρά καφέ και τους φούρνους και τα κτήρια που θα σας ενθουσιάσουν.

Κάννες: Το κέντρο του πολιτισμού
Κάννες: Το κέντρο του πολιτισμούÙnsplash


Μπορείτε, ακόμα, να θαυμάσετε από κοντά το κτίριο του δημαρχείου La Mairie, δείγμα της αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα και στη συνέχεια να κατευθυνθείτε προς την περιοχή Le Suquet που αποτελεί την πιο παλιά συνοικία της πόλης.

Τέλος, επισκεφτείτε το Musee de la Castre, ένα μουσείο με αντίκες του 19ου αιώνα, που βρίσκεται στον λόφο και προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη των Καννών.


Διαβάστε επίσης

Ρώμη: Οι πέντε καλύτερες βόλτες που μπορείτε να κάνετε στην «Αιώνια Πόλη»

Νέα Υόρκη: Οι τέσσερις «μυστικές» γωνιές της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ

Τα 5+1 ολάνθιστα ταξίδια στην Ευρώπη που μυρίζουν άνοιξη

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή