To silent travel είναι η νέα τάση στα ταξίδια: 4 κορυφαίοι προορισμοί ευεξίας

Υπάρχουν πολλά μέρη στον κόσμο, ιδανικά για ένα silent travel, ωστόσο πρέπει να επιλέξουμε το μέρος εκείνο που θα μας κάνει να αποσυνδεθούμε από τη γεμάτη καθημερινότητα και να ξανά συνδεθούμε με τη φύση και τους εαυτούς μας. Αυτό, ίσως σημαίνει ένα ταξίδι σε ένα απομακρυσμένο φυσικό τοπίο, μία διαμονή σε ένα ήσυχο θέρετρο ή και ακόμα μερικές μέρες μακριά από το κινητό μας τηλέφωνο.
To silent travel είναι η νέα τάση στα ταξίδια: 4 κορυφαίοι προορισμοί ευεξίας
Το silent travel είναι η τάση που περιλαμβάνει σιωπηλά καταφύγια, ένας τρόπος να αποσυνδεθούμε και να επανασυνδεθούμε με τη φύση και τους εαυτούς μας
Unsplash
3'

Μπορεί να πλησιάζουμε προς την «καρδιά» του καλοκαιριού και να ανυπομονούμε για τις καλοκαιρινές διακοπές, ωστόσο η αλήθεια είναι πως ήδη έχουμε ανάγκη μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης. Η λύση, επομένως, βρίσκεται στη νέα ταξιδιωτική τάση που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα φέτος: Το silent travel που «ανοίγει» τον δρόμο για ένα ταξίδι σε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς ευεξίας.

Το silent travel είναι η τάση που περιλαμβάνει σιωπηλά καταφύγια, καμπίνες αποτοξίνωσης, αθόρυβες περιηγήσεις έως και συναυλίες. Είναι για την ακρίβεια ένας τρόπος να αποσυνδεθούμε και να επανασυνδεθούμε με τη φύση και τους εαυτούς μας ενώ παράλληλα βοηθάμε και τον πλανήτη, επιλέγοντας μία πιο βιώσιμη μορφή τουρισμού. Eυκαιρία να αποδράσουμε από την καθημερινότητα, επιλέγοντας ένα μέρος που θα μας αναζωογονήσει.

#1 Beaujolais, Γαλλία

Η Γαλλία είναι ένας κοντινός σχετικά προορισμός που γνωρίζει τα μυστικά των εκλεπτυσμένων ιεροτελεστιών ευεξίας και μπορεί να εισάγει τον κάθε επισκέπτη σε αυτές. Πέρα από τη γαστρονομική της ταυτότητα, γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει πνευματική ισορροπία. Από το πανέμορφο Παρίσι μέχρι τη μαγευτική κοιλάδα του Λίγηρα δεν λείπουν εκείνα τα σημεία για να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας προς την αυτογνωσία. Στη γοητευτική αμπελουργική περιοχή Beaujolais, με τον γύρο των 140 χιλιομέτρων, μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτούς μας το δώρο της σιωπής, μαθαίνοντας πώς να ακινητοποιήσουμε το μυαλό μας κατά τη διάρκεια του διαλογισμού και της γιόγκα σε αυτό το καταφύγιο. Επιπλέον, στο μέρος αυτό έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα αμπέλια και να δοκιμάσουμε τα κρασιά της περιοχής.

Beaujolais
Στη γοητευτική αμπελουργική περιοχή Beaujolaispixabay

#2 Δουβλίνο, Ιρλανδία

Άγρια ομορφιά της φύσης, καθαρός αέρας και ησυχία. Από τα παραμυθένια ιστορικά κάστρα μέχρι τα ενδιαφέροντα μεσαιωνικά ερείπια, το κοσμοπολίτικο Δουβλίνο, τους καταπράσινους λόγους και τον δρόμο του Ατλαντικού Ωκεανού, η Ιρλανδία προσφέρει πολλά μέρη για αναζωογονητικές διακοπές. Ιδιαίτερα η πόλη του Δουβλίνου με τον ποταμό Λίφεϊ που το χωρίζει σε δύο μέρη με διαφορετικό χρώμα, τα πάρκα και τον περίπατο στις όχθες του ποταμού, αποτελεί από μόνο του ένα καταφύγιο ευεξίας.

Δουβλίνο, ένα καταφύγιο ευεξίας
Δουβλίνο, ένα καταφύγιο ευεξίαςpixabay

#3 Cancun, Μεξικό

Η μικρή παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοανατολικό Μεξικό, στη χερσόνησο Γιουκατάν, είναι ένας τόπος γεμάτος με παραδοσιακές θεραπείες ηρεμίας. Στο Cancun μπορούμε να εξερευνήσουμε τους θησαυρούς της ζούγκλας, κάνοντας ακόμα και zip line, να συμμετέχουμε σε τελετή φωτιάς, να ακολουθήσουμε μαθήματα ψαλμωδιών και ηχοθεραπείας.

Cancun
Στο Cancun θα κολυμπήσετε σε υπόγεια ποτάμια ή πισίνες που βρίσκονται μέσα σε σπηλιέςunsplash

Η ομορφιά της φύσης σε ολόκληρη τη Ριβιέρα των Μάγια – με πιο διάσημη πόλη αυτή του Cancun- είναι μαγευτική και μπορεί να μας προσφέρει πολλές υπαίθριες δραστηριότητες, όπως κολύμπι σε υπόγεια ποτάμια ή πισίνες που βρίσκονται μέσα σε σπηλιές αλλά και κατάδυση με σκοπό να ανακαλύψουμε τη θαλάσσια ζωή στον δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο του κόσμου.

#4 Bali, Ινδονησία

Το όνομα του προορισμού αυτού είναι άμεσα συνδεδεμένο με τους αρχαίους κανόνες της ευεξίας. Το Bali της Ινδονησίας αποτελεί ένα ιερό μέρος και διαθέτει φυσική ομορφιά αλλά και πολλά θέρετρα αρμονίας και ηρεμίας με πλήθος θεραπειών που σκοπό έχουν να μας χαλαρώσουν. Στα σπα του νησιού μάς περιμένουν αρωματικά μπάνια, παραδοσιακές τεχνικές μασάζ, ρεφλεξολογία και πολλά ακόμα που θα τα ανακαλύψουμε όταν βρεθούμε εκεί.

Bali
Το Bali της Ινδονησίας διαθέτει φυσική ομορφιά αλλά και πολλά θέρετρα αρμονίας και ηρεμίας με πλήθος θεραπειώνpixabay

Η περιοχή του Ubud περιτριγυρίζεται από πυκνή ζούγκλα που μπορούμε να εξερευνήσουμε ενώ οι καταρράκτες του, βυθισμένοι στην παρθένα βλάστηση, θα μας κάνουν να νιώσουμε την απόλυτη χαλάρωση.


Διαβάστε επίσης

Road trip στη Γαλλική Ριβιέρα: Τρεις σταθμοί με κινηματογραφική ομορφιά

Ρώμη: Οι πέντε καλύτερες βόλτες που μπορείτε να κάνετε στην «Αιώνια Πόλη»

Τα 5+1 ολάνθιστα ταξίδια στην Ευρώπη που μυρίζουν άνοιξη

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή