Το «λουτρό του Δία»: Ο μαγευτικός καταρράκτης στον Όλυμπο που λίγοι γνωρίζουν

Τα νερά του καταρράκτη πέφτουν από ύψος 38 μέτρων και σχηματίζουν μία γαλαζοπράσινη βάθρα.

Το «λουτρό του Δία»: Ο μαγευτικός καταρράκτης στον Όλυμπο που λίγοι γνωρίζουν
1'

Η χώρα μας διαθέτει πολλά «ακατέργαστα διαμάντια» και κρυφούς «παραδείσους» σε βουνά που αποτελούν τα μικρά θαύματα της ελληνικής φύσης.

Πιο συγκεκριμένα, παρά την πολύ καλή «κρυψώνα» τους, χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότεροι τουρίστες ανακαλύπτουν τις ομορφιές των καταρρακτών που διαθέτει η Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτούς και το «λουτρό του Δία». Το φαράγγι και ο καταρράκτης του Ενιπέα είναι από τις πιο μαγικές και δημοφιλείς διαδρομές των επισκεπτών του Ολύμπου, στην Πιερία.

Πρόκειται για τον πιο μεγάλο καταρράκτη Ενιπέα και βρίσκεται στα μέσα του ομώνυμου φαραγγιού. Τα νερά του πέφτουν από ύψος 38 μέτρων και σχηματίζουν μία γαλαζοπράσινη βάθρα. Αν και οι επισκέπτες που φτάνουν στο σημείο είναι πολλοί, ελάχιστοι φαίνεται πως διαθέτουν την τόλμη να βουτήξουν στα παγωμένα νερά.

Λιμνούλες και χαράδρες έρχονται και συμπληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό, δίπλα από το Παλιό Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου. Η διαδρομή είναι εύκολη και συνάμα εντυπωσιακή και για τον λόγο αυτό το σημείο επισκέπτονται και γκρουπ τουριστών από όλο τον κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή