Γέφυρα της Αράδαινας: Η εντυπωσιακή γέφυρα της Κρήτης με την θέα που μαγεύει

Με ύψος 138 μέτρα είναι η δεύτερη υψηλότερη γέφυρα στην Ευρώπη

Γέφυρα της Αράδαινας: Η εντυπωσιακή γέφυρα της Κρήτης με την θέα που μαγεύει
2'

Η Γέφυρα της Αράδαινας στην Κρήτη είναι η υψηλότερη αλλά και η πιο εντυπωσιακή γέφυρα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με ύψος 138 μέτρα είναι η δεύτερη υψηλότερη γέφυρα στην Ευρώπη και ένας από τους πιο δημοφιλή προορισμούς για bungee jumping σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κατασκευάστηκε το 1986 με πρωτοβουλία της οικογένειας Βαρδινογιάννη που κατάγεται από το διπλανό χωριό Άγιος Ιωάννης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο του Up Stories:

Πριν από την κατασκευή της γέφυρας, η επικοινωνία μεταξύ των χωριών που βρίσκονταν στις δύο πλευρές του φαραγγιού ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Οι κάτοικοι έπρεπε να ανεβοκατεβαίνουν τις απόκρημνες πλαγιές του φαραγγιού με τα πόδια ή με γαϊδουράκια, γεγονός που καθιστούσε τη μετακίνηση χρονοβόρα και επικίνδυνη. Η γέφυρα της Αράδαινας, γνωστή και ως γέφυρα Βαρδινογιάννη, ένωσε τα χωριά αυτά, όπως ο Άγιος Ιωάννης και η Ανώπολη με τα υπόλοιπα Σφακιά, διευκολύνοντας την καθημερινή ζωή των κατοίκων και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η κατασκευή της γέφυρας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την πολύτιμη συμβολή του τότε Νομαρχιακού Συμβούλου Σήφη Μανούσακα, ο οποίος προώθησε το αίτημα στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Επίσης, η υλοποίηση του έργου ήταν αποτέλεσμα των προσπαθειών του Θεόδωρου Πολυράκη, ο οποίος υπηρέτησε ως κοινοτάρχης στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων για 33 χρόνια.

Σήμερα, η γέφυρα της Αράδαινας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για bungee jumping στην Ευρώπη, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η θέα από τη γέφυρα είναι απλά εντυπωσιακή, προσφέροντας μια μοναδική οπτική του φαραγγιού και του γύρω τοπίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή