Νομός Έβρου: Φυσικές ομορφιές στην άκρη της Ελλάδας

Στα άκρα η φύση είναι αρχέγονη, οι πόλεις πολύχρωμες και οι αισθήσεις αυθεντικές. Ο Νομός Έβρου με την πρωτεύουσα του, την Αλεξανδρούπολη, και το μυστηριώδες νησί του, τη Σαμοθράκη, θέτουν το βορειότερο και ανατολικότερο «άκρο» της Ελλάδας και της Ευρώπης και υποδέχονται τουρίστες και περιηγητές όλες τις εποχές του χρόνου.

Νομός Έβρου: Φυσικές ομορφιές στην άκρη της Ελλάδας
1'

Ο Νομός Έβρου πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ποταμό, τον μεγαλύτερο των Βαλκανίων, που διασχίζει το βορειοανατολικό άκρο της Ελλάδας, και «στέκει με μεγαλοπρέπεια ως τελευταίος «Ευρωπαίος» νομός».

Δυτικά συνορεύει με τον νομό Ροδόπης, η πρόσβαση στον οποίον γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού. Στα νότια βρέχεται από το Θρακικό πέλαγος ενώ αποτελεί το φυσικό σύνορο της χώρας με τη Βουλγαρία στα βόρεια και την Τουρκία στα ανατολικά

Στη σκέψη των περισσότερων στην Ελλάδα, ο Έβρος είναι τόπος μακρινός και πράγματι, χιλιομετρικά αποτελεί τον πλέον απομακρυσμένο νομό από την Αθήνα καθώς η πρωτεύουσα του νομού, Αλεξανδρούπολη, απέχει 840 χλμ. από αυτήν και 340 χλμ. από την Θεσσαλονίκη.

Όμως, οι φυσικές ομορφιές του θα αποζημιώσουν και τον πιο «κουρασμένο» από το δρόμο ταξιδιώτη.

Το Δέλτα του Ποταμού Έβρου

EVROS1



Το δάσος της Δαδιάς στο Σουφλί

EVROS2



Οι παραλίες του Έβρου

EVROS3

Το Οικοτουριστικό κέντρο Τυχερού

evros9

Οι Βάθρες της Σαμοθράκης

EVROS4

Παρόχθιες περιοχές του Άρδα - Φράγμα ποταμού

EVROS5

Χώρος αναψυχής Προφήτη Ήλία - Δήμου Τραϊανούπολης

EVROS6

Οι Φυσικές ομορφιές της Σαμοθράκης

EVROS7

Απολιθωμένο δάσος - Δήμου Τυχερού

EVROS8

Διαβάστε επίσης:
Σαμοθράκη, η μυστηριώδης!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή