Συμμετοχή του ΕΟΤ στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Βραζιλία

Με σκοπό την προσέλκυση νέων τουριστικών αγορών - που είναι κυρίαρχος στόχος της Αν. Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Έλενας Κουντουρά- ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο στην έκθεση WTM-Sao Paolo στην Βραζιλία.

Συμμετοχή του ΕΟΤ στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Βραζιλία
1'

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, που έγινε για 3η χρονιά, στην Λατινική Αμερική.

Τον Οργανισμό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με σημαντικούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Βραζιλίας που εξειδικεύονται κυρίως στον Τουρισμό Πολυτελείας και στον Θρησκευτικό Τουρισμό, όπως επί παραδείγματι η CVC, η Queensberry, η Designer Tours, ή η Flot.

Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με το προεδρείο της Braztoa, της Ένωσης των Tour Operator και πρακτόρων της Βραζιλίας αλλά και με δημοσιογράφους και τουριστικούς bloggers.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συνάντηση με τον Εκτελεστικό Γεν. Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για ζητήματα Ανταγωνιστικότητας και Συνεργασιών κ. Marcio de Paula.

Ο κ. De Paula ήταν ο πρώην Υπουργός Τουρισμού της Βραζιλίας και με την σημερινή του αρμοδιότητα στον ΠΟΤ, είναι πολύ ενεργός στην δικτύωση των παραγόντων του Ελληνικού Τουρισμού με αυτόν της Βραζιλίας.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην WTM πλαισιωμένος από αντιπροσωπευτικές τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς του Ελληνικού Τουρισμού. To ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Sao Paolo, κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αφίξεις Βραζιλιάνων στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2014 ως προς το 2013 , ενώ για το 2015 οι προβλέψεις των πρακτόρων είναι ότι η τάση θα παραμείνει αυξητική.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή