Συγκέντρωση και διαύγεια για μία καλύτερη καθημερινότητα

Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι τον εγκέφαλό μας, θα λέγαμε πως είναι ο ακούραστος «σύμμαχός» μας, που εργάζεται μέρα και νύχτα σκληρά για να μπορούμε να φέρνουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς μας.

Συγκέντρωση και διαύγεια για μία καλύτερη καθημερινότητα
4'

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αυτό το πολύπλοκο «εργαλείο» δεν παύει να είναι ένα ζωτικό όργανο, το οποίο χρειάζεται ξεκούραση και φροντίδα. Διότι καταπονείται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα, από κάποια στιγμή και μετά, να μην μπορεί να ολοκληρώσει με την ίδια άνεση τις απαραίτητες νοητικές λειτουργίες.

Αρκεί να θυμηθούμε όλες εκείνες τις φορές που δυσκολευτήκαμε να συντάξουμε ένα email, να παρακολουθήσουμε μία φιλική συζήτηση ή να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε ένα κείμενο, για να συνειδητοποιήσουμε πως όταν ο εγκέφαλος έχει κουραστεί, δυσκολεύεται να επιτελέσει ακόμη και τις πιο απλές διαδικασίες. Παρόλα αυτά, έχει σημασία να καταλάβουμε πως τις φορές που αισθανόμαστε ότι είμαστε λιγότερο διαυγείς και συγκεντρωμένοι, δεν έχει νόημα να πιέζουμε τον εγκέφαλο μας περισσότερο, αφού το πιο πιθανό είναι πως δεν θα ανταποκριθεί και δεν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, λοιπόν, είναι να ανακαλύψουμε τους φυσικούς τρόπους με τους οποίους θα στηρίξουμε και θα «ξεκλειδώσουμε» τον εγκέφαλό μας, ώστε να συνεχίσει να εργάζεται με απόλυτη συγκέντρωση και διαύγεια, χωρίς όμως να εξαντληθεί. Πώς θα τα καταφέρουμε και ποιοι είναι οι φυσικοί «σύμμαχοι» στους οποίους αξίζει να στραφούμε; Οι απαντήσεις στη λίστα που ακολουθεί.

Διαμορφώνουμε μία ωφέλιμη διατροφή που δίνει ώθηση στον εγκέφαλο

Ένας τρόπος για να ενισχύσουμε τις νοητικές λειτουργίες του εγκέφαλου και να αποκτήσουμε καλύτερη συγκέντρωση, είναι να διαμορφώσουμε μία ωφέλιμη διατροφή, «πλούσια» σε θρεπτικά συστατικά, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Οι τροφές που επιλέγουμε για τα ημερήσια γεύματά μας μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά για το νευρικό μας σύστημα, ειδικότερα αν περιλαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία, όπως βιταμίνες Α, C, D, ψευδάργυρο, χαλκό, σελήνιο και σίδηρο, που είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου, αλλά και του ανθρώπινου οργανισμού εν γένει. Σε κάθε περίπτωση, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και η πρόσληψη του συνένζυμου Q10, μίας ένωσης που παράγεται στο ανθρώπινο σώμα, αλλά υπάρχει και σε τροφές όπως το σπανάκι, το πορτοκάλι, οι φακές και η σόγια. Το συγκεκριμένο συνένζυμο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και υποστηρίζει τις κυτταρικές μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων, «θωρακίζοντάς» τα από πιθανές νευρικές βλάβες.

Επενδύουμε σε ένα ειδικά σχεδιασμένο νοοτροπικό συμπλήρωμα διατροφής

Όσοι από εμάς θέλουμε να εμπλουτίσουμε την ημερήσια διατροφή μας με ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο θα ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου, η λέξη «νοοτροπικό» είναι το στοιχείο που θα μας οδηγήσει στην καλύτερη επιλογή. Όταν ένα διατροφικό σκεύασμα είναι νοοτροπικό, σημαίνει πως περιέχει ουσίες που εμπλέκονται στις λειτουργίες του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν τη νοητική και την πνευματική απόδοση του ατόμου. Ένα από αυτά είναι και το «δύο σε ένα» νοοτροπικό, πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα διατροφής Neubria Focus, το οποίο είναι ενισχυμένο με εξειδικευμένα βότανα και φόρμουλες βιταμινών. Για την ακρίβεια, περιέχει 22 βιταμίνες, μέταλλα και μείγμα κιτικολίνης, Q10, λουτεΐνης και ζεαξανθίνης. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε σε περίπτωση που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα συγκέντρωσης, καθώς συμβάλλει στη βέλτιστη πνευματική απόδοση, την εστίαση, τη συγκράτηση πληροφοριών και τη διαύγεια, ενώ λειτουργεί βοηθητικά και για όσους από εμάς περνάμε πολλές ώρες μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών.

Φροντίζουμε την ποιότητα του ύπνου μας

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου που απολαμβάνουμε κάθε βράδυ, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για τις νοητικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Αυτό συμβαίνει διότι όσο εμείς κοιμόμαστε, ο εγκέφαλος προσπαθεί να ανακάμψει έπειτα από μία κουραστική ημέρα, αποκαθιστώντας μικρές επιπλοκές που μπορεί να προκλήθηκαν στο εσωτερικό του, ξεκουράζοντας τους νευροδιαβιβαστές και ανανεώνοντας τα εγκεφαλικά κύτταρα. Όταν, λοιπόν, ένα άτομο συμπληρώνει κάθε βράδυ τις επτά με οκτώ ώρες ύπνου που συστήνουν οι ειδικοί, τότε δίνει στον εγκέφαλο το περιθώριο να ξεκουραστεί και να μπορέσει να επανέλθει την επόμενη ημέρα στον «μαραθώνιο» της καθημερινότητας. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η έλλειψη συγκέντρωσης και η τμηματική, βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης, συνιστούν συμπτώματα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη στέρηση ύπνου.

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως για να απαλλαγούμε από συμπτώματα που μας ταλαιπωρούν καθημερινά και να συνεχίσει ο εγκέφαλός μας να εργάζεται απρόσκοπτα και με διαύγεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, καλό είναι να υιοθετήσουμε μία ολιστική προσέγγιση για υγιές μυαλό και σώμα και να εντάξουμε στη διατροφή μας το Neubria Focus, το συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει το μείγμα βοτάνων και τις φόρμουλες βιταμινών που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να λειτουργεί στο βέλτιστο!

Θα τα βρείτε στα φαρμακεία. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά φυτικών νοοτροπικών Neubria εδώ.

Ακολουθήστε τη Neubria στο Facebook και το Instagram

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή