Τα μείγματα βoτάνων και οι φόρμουλες βιταμινών που θα τονώσουν τη μνήμη σου
Αλήθεια, πόσες φορές έχει συμβεί να πας από το ένα δωμάτιο του σπιτιού στο άλλο, ξεχνώντας για ποιον λόγο βρέθηκες σε αυτό; Άραγε, πόσες φορές έχεις συναντήσει τυχαία στον δρόμο ένα γνώριμο πρόσωπο, αλλά δεν κατάφερες να θυμηθείς ποτέ το όνομά του; Τελικά, πόσο εύκολα ξεχνάς γεγονότα, στιγμές και σημαντικά στοιχεία που αφορούν στα αγαπημένα σου πρόσωπα και την καθημερινότητά σου;
Η αλήθεια είναι πως μερικές φορές το μυαλό μας «παίζει» περίεργα παιχνίδια. Μεγαλώνοντας, λοιπόν, πολλοί από εμάς παρατηρούμε πως με την πάροδο του χρόνου, η μνήμη μας εξασθενεί, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά τις αποδόσεις, την καθημερινότητα, αλλά και την ποιότητα ζωής μας εν γένει. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να πατήσουμε «φρένο» σε αυτή την αλλαγή; Υπάρχει τρόπος να «ακονίσουμε» τη μνήμη μας, ώστε να συνεχίσουμε να διατηρούμε και να ανακτούμε πληροφορίες που μας είναι απαραίτητες;
Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως η μνήμη, όπως και κάθε άλλη εγκεφαλική λειτουργία, είναι μία «πολύτιμη» ικανότητα, την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε. Συνεπώς, αν θέλουμε να αποτρέψουμε τη σταδιακή εξασθένησή της, αυτό που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με μία ολιστική προσέγγιση, επενδύοντας στις συνήθειες και τις φυσικές εναλλακτικές που θα «ξεκλειδώσουν» τον εγκέφαλό μας και θα κρατούν καθημερινά τη μνήμη μας σε εγρήγορση.
Κρατάμε τη μνήμη μας σε φόρμα με τις κατάλληλες δραστηριότητες
Όπως η σωματική άσκηση κρατάει το σώμα μας σε φόρμα, έτσι και ορισμένες δραστηριότητες μας βοηθούν να διατηρούμε τις νοητικές μας λειτουργίες στα καλύτερά τους! Πιο συγκεκριμένα, πνευματικά παιχνίδια όπως το σκάκι, τα παζλ, το μπριτζ, το sudoku, είναι οι διασκεδαστικές επιλογές που μας βοηθούν να εξασκούμε καθημερινά το μυαλό μας και να ενδυναμώνουμε τις εγκεφαλικές μας λειτουργίες… παίζοντας. Φυσικά, οι επιλογές για ασκήσεις μνήμης, δεν σταματούν εδώ. Για παράδειγμα, μπορούμε να θέτουμε μικρές προκλήσεις στον εαυτό μας, καταγράφοντας λίστες -όπως εκείνη του σούπερ μάρκετ- και προσπαθώντας να απομνημονεύουμε όσα περισσότερα αντικείμενα μπορούμε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώνουμε λίγο από τον ελεύθερό μας χρόνο σε καθημερινή βάση, σε απλές δραστηριότητες που «προπονούν» το μυαλό μας.
«Ξεκλειδώνουμε» τον εγκέφαλο με νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής
Αν θέλουμε να βελτιώσουμε άμεσα τη μνήμη μας, είναι σημαντικό να στραφούμε σε μία φυσική εναλλακτική, η οποία θα στοχεύει σε έναν υγιή εγκέφαλο. Σίγουρα, στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά συμπληρώματα διατροφής, όμως καλό θα ήταν να εμπιστευτούμε εκείνα που φέρουν την ένδειξη «νοοτροπικά», καθώς περιέχουν ισχυρές, φυσικές ουσίες οι οποίες εμπλέκονται στις λειτουργίες του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν σημαντικά τη νοητική και την πνευματική μας απόδοση. Ένα από αυτά είναι και το προηγμένο «δύο σε ένα» νοοτροπικό και πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα Neubria Memory, από μείγμα βοτάνων και φόρμουλες βιταμινών. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα είναι vegan, περιλαμβάνει ασβαγκάντα, μπακόπα, τζίνγκο μπιλόμπα, κιτικολίνη, συνένζυμο Q10 και μεταξύ άλλων, 22 βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία ενισχύουν τη μνήμη και τις γνωσιακές λειτουργίες, υποστηρίζοντας συγχρόνως τη μάθηση και την ανάκληση πληροφοριών. Με λίγα λόγια, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, ώστε να θυμόμαστε περισσότερα, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Παραμένουμε συνεπείς στο ραντεβού μας με τη σωματική άσκηση
Μπορεί να μοιάζει κάπως παράδοξο, όμως η σωματική άσκηση είναι μία ακόμη φυσική εναλλακτική που μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τις νοητικές λειτουργίες και δη, για τη μνήμη μας. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνες η γυμναστική ενισχύει σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος στο εσωτερικό του οργανισμού, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να αιματώνεται και να οξυγονώνεται καλύτερά, λαμβάνοντας συγχρόνως τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, για να λειτουργεί καλύτερα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως μέσω της γυμναστικής, μπορούμε να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας, αλλά και την ποιότητα του ύπνου μας, δύο παράγοντες που σε βάθος χρόνους επηρεάζουν σημαντικά την υγεία και τις επιδόσεις των νοητικών μας λειτουργιών.
Επενδύουμε σε μία ωφέλιμη διατροφή που «θρέφει» τον εγκέφαλό μας
Αν θέλουμε να τονώσουμε τις νοητικές μας λειτουργίες, η διατροφή μας αποτελεί μία παράμετρο που οφείλουμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, καθώς μέσα από τα ημερήσια γεύματα που καταναλώνουμε, λαμβάνουμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο εγκέφαλός μας για να λειτουργεί στο βέλτιστο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να εντάξουμε στα πιάτα μας τροφές με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες καταπολεμούν τις φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες, μειώνοντας συγχρόνως την πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών παθήσεων που σχετίζονται με τη γήρανση του εγκεφάλου. Ακριβώς για αυτό, ευεργετικές τροφές όπως τα λιπαρά ψάρια, το μπρόκολο, ο κουρκουμάς, τα καρύδια, το δενδρολίβανο και το σπανάκι, αξίζουν μία θέση στο μενού μας.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε πως για να βελτιώσουμε τη μνήμη μας, χρειάζεται να ακολουθήσουμε μία ολιστική προσέγγιση αντιμετώπισης του ζητήματος. Βελτιώνοντας συνολικά τον τρόπο ζωής μας, εμπλουτίζοντας τα πιάτα μας με τις κατάλληλες τροφές και εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας το συμπλήρωμα διατροφής Neubria Memory, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, χωρίς να δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε ή να συγκεντρωθούμε!
Θα τα βρείτε στα φαρμακεία. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά φυτικών νοοτροπικών Neubria εδώ.
Ακολουθήστε τη Neubria στο Facebook και το Instagram