Γονίδια V/S κληρονομικών νόσων

Τη δυνατότητα σε γονείς να μπορούν να ανακαλύπτουν αν το αγέννητο παιδί τους είναι ευάλωτο σε κληρονομικές νόσους, θα δίνει νέα μέθοδος...
1'

Τη δυνατότητα σε γονείς να μπορούν να ανακαλύπτουν αν το αγέννητο παιδί τους είναι ευάλωτο σε κληρονομικές νόσους, θα δίνει νέα μη επεμβατική τεχνική που θα αποτυπώνει όλο το γονιδιακό χάρτη του εμβρύου.

Αναλύοντας δείγμα του αίματος της μητέρας που περιέχει DNA του εμβρύου, επιστήμονες από το Χόνγκ Κόνγκ και τις ΗΠΑ μπόρεσαν να εντοπίσουν όλες τις περιοχές του DNA που ανήκουν στο παιδί και να τις ενώσουν.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dennis Lo, από το Κινέζικο Πανεπιστήμιο στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι πριν τη νέα έρευνα οι άνθρωποι μπορούσαν μόνο να εξετάζουν για μια νόσο τη φορά, αλλά τώρα μπορεί να αναπτυχθεί εξέταση για αριθμό νόσων που δεσπόζουν σε συγκεκριμένο πληθυσμό.

Η σημαντική ανακάλυψη της ερευνητικής ομάδας αποκάλυψε ότι το πλάσμα της μητέρας κρατά όλο το γονιδίωμα του εμβρύου. Προηγουμένως μόνο μέρος του DNA του εμβρύου εκτιμάτο ότι υπήρχε στο αίμα της μητέρας. Τώρα που γνωρίζουμε ότι όλο το γονιδίωμα του εμβρύου βρίσκεται εκεί μπορούμε να εξετάσουμε για οποιαδήποτε κληρονομική νόσο, δήλωσε ο ερευνητής.

Πηγή: www.iatronet.gr