Πλεύρης: Έρχονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού για χειρουργείο
Στο μοντέλο των ηλεκτρονικών ραντεβού για τον εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού βασίζεται η νέα υπηρεσία που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά ηλεκτρονικά ραντεβού για χειρουργείο.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι "είμαστε σχεδόν έτοιμοι να πάμε στα ηλεκτρονικά ραντεβού στο νοσοκομείο, για τα χειρουργεία. Ηλεκτρονικό ραντεβού και ηλεκτρονικά χειρουργεία". Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτρο θα είναι μια απάντηση στα "φακελάκια", αφού τα διαθέσιμα ραντεβού θα δίνονται μέσω της ειδικής πλατφόρμας. "Δείτε το μοντέλο των εμβολίων. Στο μοντέλο των εμβολίων δεν έμπαινε κάποιος μέσα, είναι πάρα πολύ απλό, και έβλεπε τα διαθέσιμα για να κάνει εμβόλιο; Αντίστοιχα θα βλέπει τα διαθέσιμα χειρουργεία" ανέφερε ο Υπουργός.
Ως προς την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ. Πλεύρης δήλωσε ότι πρόκειται να προκηρυχθούν 6.000 θέσεις για τα νοσοκομεία, ενώ 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα κατευθυνθεί σε ενίσχυση των υποδομών. Τέλος, ανέφερε ότι από την 1η Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα e-health.gov για τις εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό, με εξαίρεση την Αττική και την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Πτωτική τάση στα κρούσματα
Αναφερόμενος στην πανδημία, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι "δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω, το κύμα ήδη έχει κορυφωθεί. Εδώ και μια εβδομάδα όλα τα νούμερα είναι πτωτικά, αναφέρομαι στα κρούσματα, οπότε λογικά και οι δείκτες με τα αρνητικά στοιχεία θα έχουν κι αυτοί την πτωτική τους πορεία". Σε αυτό το κύμα δεν είχαμε πολλές διασωληνώσεις, με τις νοσηλείες να αφορούν κυρίως τις απλές κλίνες. Για τους θανάτους ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι "ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνδέονται με θανάτους που είναι με covid. Πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με covid και όχι από covid. Διότι το 30% με 35% των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γιατί έχουν πάει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο κι έχουν βρεθεί θετικοί, οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid".
"Το γεγονός ότι το εθνικό σύστημα υγείας δεν πιέζεται σε κλίνες ΜΕΘ δείχνει ότι δεν υπάρχει αυτό το οποίο υπήρχε σε προηγούμενες περιόδους υποχρέωση να πάρουμε μέτρα. Τα μέτρα τα παίρνεις για να μην πιέζεται το εθνικό σύστημα υγείας και προσέξτε, με πλήρη κυκλοφορία" κατέληξε.