Γιατί τα κουνούπια «προτιμούν» μερικούς ανθρώπους πιο συχνά σε σχέση με άλλους - Οι 3 λόγοι

Νοσοκόμα εξηγεί μέσω ανάρτησης ποιοι είναι οι τρεις λόγοι για τους οποίους τα κουνούπια, αυτοί οι ενοχλητικοί «επισκέπτες» του καλοκαιριού τσιμπούν κάποιους περισσότερο από κάποιους άλλους

Γιατί τα κουνούπια «προτιμούν» μερικούς ανθρώπους πιο συχνά σε σχέση με άλλους - Οι 3 λόγοι
Pixabay
2'

Μας προτιμούν ιδιαίτερα το καλοκαίρι, στριφογυρίζουν στ’ αυτιά μας και πολλές φορές μας βάζουν στη διαδικασία να θέλουμε να τα «εξοντώσουμε» προκειμένου να απολαύσουμε έναν ήσυχο ύπνο. Ο λόγος για τα κουνούπια, αυτούς τους «ενοχλητικούς» θερινούς επισκέπτες που σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύουν να τσιμπούν περισσότερες από μία φορές το ίδιο πρόσωπο.

Μια νοσοκόμα αποκάλυψε τους τρεις πιθανούς λόγους για τους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για τη Miki Rai, η οποία μέσω ανάρτησης στα social media, εξήγησε ότι πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο, συμπεριλαμβανομένου του τύπου αίματος, του χρώματος των ρούχων και της ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που εκπνέετε.

Οι λόγοι που τα κουνούπια έλκονται από συγκεκριμένους ανθρώπους

Η νοσοκόμα από τις ΗΠΑ εξήγησε αρχικά ότι τα κουνούπια τείνουν να προτιμούν την ομάδα αίματος Ο σε σύγκριση με άλλους τύπους, όπως η Α ή η Β. Επίσης, έλκονται από τις υψηλότερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα. «Έτσι υποτίθεται ότι μας βρίσκουν συνήθως τα κουνούπια», είπε η Miki. «Όσο μεγαλύτερος είσαι τόσο περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα απελευθερώνεις, θέτοντάς σε κίνδυνο. Επίσης, εκπνέετε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα έπειτα από μια προπόνηση [ή] όταν είστε έγκυος, επομένως μπορεί να είστε επιρρεπείς σε τσιμπήματα εντόμων».

Τέλος, πρόσθεσε ότι το χρώμα των ρούχων μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα παράγοντα που προσελκύει τα κουνούπια. «Μελέτες δείχνουν ότι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από ρούχα σκούρου χρώματος, ειδικά κόκκινο, πορτοκαλί και μαύρο», είπε. «Οπότε το να φοράς ανοιχτόχρωμα ρούχα μπορεί να βοηθήσει», σημείωσε.

https://www.instagram.com/reel/C9dntZIS4yk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή