Ευλογιά των πιθήκων: Χρήση του εμβολίου στους εφήβους ζητά η παρασκευάστρια εταιρεία

Η Bavarian Nordic ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την επέκταση της χρήσης του εμβολίου στις ηλικίες 12-17 ετών.

εμβόλιο mpox
AP
1'

Η φαρμακευτική εταιρεία της Δανίας Bavarian Nordic, που παρασκευάζει το εμβόλιο για την mpox (ευλογιά των πιθήκων), ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την επέκταση της χρήσης του σκευάσματος και στους εφήβους 12-17 ετών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα κλινικής έρευνας δείχνουν ότι η ανοσολογική απόκριση του εμβολιασμού κατά της mpox και της ευλογιάς στους εφήβους και το προφίλ ασφάλειας του σκευάσματος είναι αντίστοιχα με τα αποτελέσματα του εμβολιασμού στην κατηγορία των ενηλίκων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά την διάρκεια της προηγούμενης επιδημίας της mpox το 2022, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε δώσει άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου για τους εφήβους. Σήμερα, η ταχεία εξάπλωση της νόσου στην Αφρική οφείλεται κυρίως σε ένα νέο στέλεχος, που είναι πιο μεταδοτικό και επικίνδυνο σε σχέση με τα προηγούμενα.

Επίσης, η Bavarian Nordic δήλωσε έτοιμη για την παραγωγή μέχρι 10 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων μέχρι το 2025. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει σε στοκ 500.000 δόσεις του εμβολίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή