Σε λειτουργία η ΜΕΘ Παίδων στη Λάρισα - Εγκαίνια στα Κέντρα Υγείας Παλαμά και Μουζακίου Καρδίτσας

Σε πλήρη λειτουργία τα δύο Κέντρα Υγείας που είχαν υποστεί μεγάλες καταστροφές από την κακοκαιρία. 

κέντρο υγείας
Ο Πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν εκτενώς για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών
Υπ. Υγ.
2'

Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τελέστηκαν τη Δευτέρα (02/09/2024) τα εγκαίνια στα Κέντρα Υγείας Παλαμά και Μουζακίου Καρδίτσας, που είχαν υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον «Ιανό» και τον «Daniel».

Τις δύο μονάδες υγείας επισκέφθηκαν χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόνενος από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Στην επίσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη και ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης.

Ο Πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν εκτενώς για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, έναν χρόνο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

«Σήμερα το Κέντρο Υγείας είναι καλύτερο από πριν» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης για το Κ.Υ. Παλαμά. «Οι υπηρεσίες υγείας έχουν αναβαθμιστεί, έχουμε φέρει επιπλέον προσωπικό, επιπλέον μηχανήματα και έχει γίνει σχεδόν ένα μικρό νοσοκομείο.Το έργο έχει ενταχθεί και στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε ένα χρόνο θα είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που βλέπετε σήμερα» πρόσθεσε.

Για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, το οποίο είχε καταστραφεί από τον Ιανό, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Πριν από τέσσερα χρόνια, όλη η Ελλάδα θυμάται την εικόνα με το Κέντρο Υγείας Μουζακίου που το παρέσυρε το νερό και η ελληνική κοινωνία είχε πραγματικά υποστεί ένα πολύ μεγάλο σοκ. Τέσσερα χρόνια μετά, σε χρόνους πραγματικά ρεκόρ, βρήκαμε καινούριο χώρο, χωροθετήσαμε, χτίσαμε και παραδώσαμε ολοκαίνουριο το Κέντρο Υγείας Μουζακίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και το Δήμο. Το στελεχώσαμε με 71 άτομα προσωπικό και σήμερα είναι καλύτερο από πριν».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλία, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βιλδιρίδη, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και εγκαινίασε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, η οποία ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες να λειτουργεί. Ο κύριος Γεωργιάδης υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους πως είχε προαναγγείλει την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ Παίδων μέσα στο καλοκαίρι και ευχαρίστησε τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κύριο Φώτη Σερέτη και τον Διοικητή του Π.Γ.Ν.Λ. Δημήτρη Κατσικονούρη για τη συμβολή τους στην προσπάθεια αυτή. Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, στο νομό Μαγνησίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή