Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 298 θέσεις γιατρών στο ΕΣΥ - Από 1η Νοεμβρίου το νέο σύστημα εφημεριών

Οι θέσεις αφορούν σε νοσοκομεία και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας 

νοσοκομείο
Για την κατανομή των θέσεων λήφθηκαν υπόψη οι ελλείψεις των νοσοκομείων
INTIME NEWS
2'

Αναρτήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (11/10/2024) στη Διαύγεια, η προκήρυξη 298 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ. Οι θέσεις αφορούν διάφορες ειδικότητες, σε νοσοκομεία και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, καθώς και στο ΕΚΑΒ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 24/10/2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι) και λήγει στις 08/11/2024 ώρα 12.00 (μεσημέρι).

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ, ότι για την κατανομή των θέσεων λήφθηκαν υπόψη οι ελλείψεις και οι ανάγκες των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων υγειονομικών δομών. Μάλιστα, τονίζει ότι η προκήρυξη περιλαμβάνει πολυάριθμες θέσεις για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Δημιουργούνται, δηλαδή οι προϋποθέσεις «για την υλοποίηση του νέου συστήματος εφημεριών, που θα λειτουργήσει από 1.11.2024 και θα βελτιώσει σημαντικά την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών».

Επιπλέον, προκηρύσσονται θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για νοσοκομεία της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, όπως της Κω και της Δράμας. Ενδεικτικά:

- 5 για το Γενικό Νοσοκομείο της Κω

- 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας

- 7 για το Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης.

«Ευελπιστούμε, ότι τα πρόσφατα σημαντικά ενισχυμένα οικονομικά κίνητρα, που θεσπίστηκαν με την ΚΥΑ για τις αγονες περιοχές, για τους ιατρούς κλάδου ΕΣΥ που υπηρετούν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, καθώς και η ταυτόχρονη πρόσκληση πολλών θέσεων, όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι μας είπαν ότι έπρεπε να κάνουμε, ώστε να μην υπάρχει ο φόβος εγκλωβισμού των ιατρών στο Νοσοκομείο, θα προσελκύσουν τελικά το ενδιαφέρον του ιατρικού προσωπικού της χώρας μας, ώστε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας και να καλυφθούν οι θέσεις στις περιοχές αυτές.

Σημειώνω ότι ήδη ισχύει η μείζονα μεταρρύθμιση της παράλληλης δυνατότητας ασκήσεως και ιδιωτικού έργου των ιατρών του ΕΣΥ και άρα έχοντας κάποιος τη μονιμότητα στο Νοσοκομείο, δεν στερείται της επιθυμίας του να εργάζεται και επιπλέον αλλού, εφόσον όμως πρώτα καλύπτει όλες τις υποχρεώσεις του προς το ΕΣΥ.

Σύντομα θα καταθέσουμε στη Βουλή τροπολογία και με τα θεσμικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, ώστε να κλείσουμε τον κύκλο των παρεμβάσεων μας για τις περιοχές αυτές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή