Μαγειρικός οδηγός για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια

Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και η «Νεφροϊατρική» δημιουργούν μια πρωτότυπη έκδοση

Μαγειρικός οδηγός για ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια
Unsplash
2'

Μπορεί μια ασθένεια, που δοκιμάζει χιλιάδες συνανθρώπους μας, όπως η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, να γίνει πιο «εύκολη» και διαχειρίσιμη στην καθημερινότητά της; Μπορεί η διατροφή που τη συνοδεύει να μην είναι απλά μια βελτιωμένη εκδοχή της «νοσοκομειακής», αλλά να γίνει αληθινά νόστιμη; «Ναι», απαντούν η διοίκηση, οι γιατροί και τα στελέχη του Ομίλου «Νεφροϊατρική», με διαδρομή 20 ετών πολυεπίπεδης εμπειρίας στην αντιμετώπιση της νεφρικής νόσου, αλλά και ο διακεκριμένος και πολυβραβευμένος chef Χριστόφορος Πέσκιας, δημιουργώντας μια πρωτότυπη και μοναδική έκδοση.

Ο μαγειρικός οδηγός «ΝΕΦΡΟΪΑΤΡΙΚΗ και ΠΕΣΚΙΑΣ Συνταγογραφούν» περιλαμβάνει 75 τόσο «παλιές» και κλασικές όσο και σύγχρονες, ξεχωριστές, εκλεπτυσμένες και, ταυτόχρονα, νόστιμες συνταγές για όλα τα γούστα -σνακ, σαλάτες, χορτοφαγικά πιάτα, ψάρι, θαλασσινά, πουλερικά, κρέας χοιρινό, μοσχαρίσιο και αρνίσιο και, φυσικά, γλυκά- οι οποίες απευθύνονται πρωτίστως σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, αλλά και σε όλους όσοι επιζητούν υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Τις συνταγές εμπνεύστηκε με πολύ μεράκι ο chef Χριστόφορος Πέσκιας, ενώ η επίκουρη καθηγήτρια Κλινικής Διαιτολογίας στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη - Άννα Πούλια και ο ιατρός νεφρολόγος διευθυντής της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΝΕΦΡΟΪΑΤΡΙΚΗ RING, Παύλος Καϊσίδης, επιμελήθηκαν το περιεχόμενο ως προς τη διατροφική αξία και τη θετική επίδραση στην υγεία των ασθενών με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Κάθε συνταγή συνοδεύεται από σχετικούς πίνακες με τις θερμίδες, τα βασικά συστατικά και την περιεκτικότητα διαφόρων στοιχείων, με ευφάνταστους τρόπους για τη βελτίωση και την ενίσχυση της γεύσης χωρίς τη χρήση αλατιού ή με τη χρήση του ελάχιστου δυνατού, ενώ, ταυτόχρονα, «έξυπνες» συμβουλές βοηθούν τον ασθενή να εντάξει την κάθε συνταγή στη διατροφή του, καθώς η διατροφή αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό κομμάτι της θεραπευτικής φροντίδας. Η έκδοση τελεί υπό την αιγίδα τόσο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, όσο και της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής/Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (GrESPEN).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή