Θεμιστοκλέους: 4.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ για το 2025

Επίσκεψη του υφυπουργού Υγείας στη Ζάκυνθο

Μάριος Θεμιστοκλέους
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στο νοσοκομείο Ζακύνθου
Υπ. Υγ.
2'

Την Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, ΜΑΖΙ για την Ζάκυνθο» παρουσίασε κυβερνητικό κλιμάκιο, που επισκέφθηκε το νησί, την Πέμπτη (17/10/2024). Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστο Κέλλα, τον βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο και φορείς του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση του νοσοκομείου, τα τρέχοντα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Κατά την επίσκεψη, ο Υφυπουργός είχε συναντήσεις με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, ακούγοντας τις προτάσεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και στην αναβάθμιση των υποδομών, καθώς και του εν εξελίξει έργου ενεργειακής αναβάθμισης με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 845.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε τη σημασία της συνεχούς επικοινωνίας με το προσωπικό των νοσοκομείων, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και η αντιμετώπιση των αναγκών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός ανέφερε: «Η παρουσία μας εδώ στη Ζάκυνθο αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευσή μας για την ενίσχυση των υγειονομικών δομών της νησιωτικής Ελλάδας. Τα νοσοκομεία μας πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν ποιοτική φροντίδα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους θέση. Εργαζόμαστε καθημερινά για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, με νέες προσλήψεις, τεχνολογικό εξοπλισμό και έργα που θα ενισχύσουν τις υποδομές. Συγκεκριμένα, το προσεχές διάστημα θα προκηρύξουμε 4.000 θέσεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού για το 2025, ενώ παράλληλα οι νέες ενισχύσεις στους γιατρούς προβλέπουν αύξηση των οικονομικών επιδομάτων στις άγονες περιοχές, όπως το νησί της Ζακύνθου. Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για κάθε πολίτη».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή