Ντομάτες - Φρανκεσταϊν εναντίον καρδιαγγειακών
Στη μείωση της αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες και συνεπώς του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων θα μπορούσε να οδηγήσει η κατανάλωση μιας νέας γενιάς γενετικά τροποποιημένων φρούτων και λαχανικών, υποστηρίζουν αμερικανοί επιστήμονες.
Όπως αναφέρει το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες , μέσα από πειράματα που έκαναν σε ποντίκια που ακολουθούσαν διατροφή πλούσια σε λιπαρά, ανακάλυψαν ότι όσα πειραματόζωα κατανάλωσαν επιπλέον γενετικά τροποποιημένες ντομάτες εμφάνιζαν μείωση στη συσσώρευση των λιπιδίων που ευθύνονται για τον σχηματισμό αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες με αποτέλεσμα να διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Το μυστικό σύμφωνα με τους ειδικούς, κρύβεται στο πεπτίδιο 6F, που παράγει η γενετικά τροποποιημένη ντομάτα, το οποίο μιμείται τη δράση της «πρωταγωνιστικής» πρωτεΐνης Apo-1 στην καλή χοληστερόλη.