Υπουργείο Υγείας: Σειρά επαφών με Γερμανούς και Γάλλους βουλευτές

Συνάντηση με Γάλλους βουλευτές και υγειονομικούς πραγματοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Τρίτης 12 Μαΐου.

Υπουργείο Υγείας: Σειρά επαφών με Γερμανούς και Γάλλους βουλευτές
2'

Συγκεκριμένα, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του Μετώπου της Αριστεράς και του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος, καθώς και αντιπροσωπεία Γάλλων υγειονομικών συνδικαλιστών και εργατικών συνδικάτων θα συζητήσουν με τον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον αναπληρωτή υπουργό, Ανδρέα Ξανθό, για σειρά θεμάτων, τα οποία άπτονται της ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Αντίστοιχη συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών (CDU, SPD, Die Linke) είχε ο κ. Κουρουμπλής τη Δευτέρα 11 Μαΐου. Οι Γερμανοί βουλευτές επισκέφθηκαν, επίσης, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» συνοδευόμενοι από στελέχη του υπουργείου Υγείας και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για να «καταγράψουν» τα προβλήματα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων του νοσοκομείου συναντήθηκε με τους Γερμανούς βουλευτές, στους οποίους επισήμανε, μεταξύ άλλων, τις ελλείψεις προσωπικού και υλικών, ενώ αναφέρθηκε και στη ρύθμιση για τους ανασφάλιστους, την οποία προωθεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα η δημόσια υγεία. Αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού δήλωσαν ότι πρέπει να καταβληθούν, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψη των βουλευτών πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την επέτειο της 70ής αντιφασιστικής νίκης των λαών, που γιορτάστηκε
και στην Ελλάδα.

Οι συναντήσεις του υπουργού Υγείας εντάσσονται στο πλαίσιο επαφών που έχει ξεκινήσει για την ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, τόσο στο ευρωκοινοβούλιο όσο και στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για ζητήματα υγείας που αφορούν ευρύτερα όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα υπό εξέταση θέματα περιλαμβάνονται: η μείωση των τιμών των ακριβών θεραπειών κυρίως για χρόνια νοσήματα, η ισότιμη μεταχείριση των πολιτών αναφορικά με την ασφαλιστική κάλυψη, οι μειωμένοι προϋπολογισμοί για την υγεία ειδικά στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς και η θωράκιση του πληθυσμού από μεταδοτικές ασθένειες οι οποίες είχαν εκλείψει και τώρα επανεμφανίζονται λόγω του μεγάλου μεταναστευτικού και προσφυγικού ρεύματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή