Ξηροί καρποί: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, καρκίνου και πρόωρου θανάτου

Οι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μόνοι ή ως μέρος γλυκών και φαγητών, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο εξίσου θρεπτικό με τα φρούτα και τα λαχανικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr