ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: «Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς άρχισε αυτήν την τρομοκρατία»

Μπάιντεν: «Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς άρχισε αυτήν την τρομοκρατία»
AP.

Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρθηκε στις επιθέσεις της Χαμάς και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Καλώντας τον κόσμο να μη λησμονεί ότι «η Χαμάς ξεκίνησε αυτήν την τρομοκρατία» μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, τόνισε πως «δεν υπάρχει θέση σε κανένα πανεπιστήμιο, σε κανένα μέρος στην Αμερική για αντισημιτισμό, ρητορική μίσους ή απειλές βίας οιουδήποτε είδους».

«Αυτό το αρχαίο μίσος κατά των Εβραίων δεν ξεκίνησε με το Ολοκαύτωμα, δεν τελείωσε ούτε με το Ολοκαύτωμα, ούτε μετά, ακόμη και μετά τη νίκη μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό το μίσος συνεχίζει να βρίσκεται βαθιά στις καρδιές πάρα πολλών ανθρώπων στον κόσμο και απαιτεί τη συνεχή μας επαγρύπνηση και ευθύτητα», συμπλήρωσε.

«Αυτό το μίσος ζωντάνεψε την 7η Οκτωβρίου»

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κόσμος θα πρέπει να θυμάται τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και ποιος ευθύνεται για τη σημερινή αναταραχή στη Μέση Ανατολή. «Μόλις επτάμισι μήνες μετά, οι άνθρωποι ξεχνούν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε αυτήν την τρομοκρατία», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις