MEDIA

Eurovision 2024: Ποιες χώρες θα προκριθούν από τον Β’ Ημιτελικό σύμφωνα με τα στοιχήματα

Eurovision 2024: Ποιες χώρες θα προκριθούν από τον Β’ Ημιτελικό σύμφωνα με τα στοιχήματα

Η μεγάλη ώρα για τη Μαρίνα Σάττι έφτασε και η αγωνία της πρόκρισης είναι μεγάλη

Στις 22.00, ώρα Ελλάδας, μέσα από την ΕΡΤ1, θα παρακολουθήσουμε τον Β’ Ημιτελικό της Eurovision με τη Μαρίνα Σάττι να ανεβαίνει στο stage διεκδικώντας το εισιτήριο της πρόκρισης.

Αν και η τραγουδίστρια είναι άρρωστη με φαρυγγίτιδα, κρατά τις δυνάμεις της και θα προσπαθήσει με το «Zari» να κερδίσει τις εντυπώσεις. Τη μουσική του τραγουδιού, που παντρεύει σύγχρονα, παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία, συνέθεσαν οι Μαρίνα Σάττι, OGE, Kay Be, Nick Kodonas, Jay Stolar, Gino The Ghost και Jordan Palmer, ενώ τους στίχους υπογράφουν οι VLOSPA, OGE, Μαρίνα Σάττι και Solmeister. Creative director της εμφάνισης της Μαρίνας Σάττι στη σκηνή της Eurovision είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός, τη χορογραφία και το movement direction έχει αναλάβει ο Mecnun Giasar (Majnoon), ενώ το art direction οι NMR.

Η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στην 3η θέση, ενώ η ακριβής σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β΄ Ημιτελικό είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία. Μόνο δέκα συμμετοχές θα προκριθούν. Στον Β’ Ημιτελικό, από τις «Big Five» εμφανίζονται και ψηφίζουν η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες προκρίνονται απευθείας.

Σύμφωνα με τα στοιχήματα, η Μαρίνα με ευκολία θα περάσει στον τελικό. Ελβετία, Ολλανδία, Αρμενία, Ισραήλ, Νορβηγία, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία και Αυστρία, θα συμπληρώσουν τη δεκάδα των χωρών που θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον τελικό του Σαββάτου. Μεγάλα φαβορί θεωρούνται η Ελβετία και η Ολλανδία που εδώ και καιρό φιγουράρουν ψηλά ακόμη και για νίκη.