Αυτή η Ferrari 458 Speciale δεν είναι μόνο ταχύτατη - Είναι και θωρακισμένη!

Από ότι φαίνεται στα θωρακισμένα δεν έχουν ζήτηση μόνο οι μεγάλες λιμουζίνες ή τα SUV, αλλά και τα supercars!

Αυτή η Ferrari 458 Speciale δεν είναι μόνο ταχύτατη - Είναι και θωρακισμένη!
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Συνήθως όταν κάποιος αναφέρεται σε ένα θωρακισμένο όχημα ο νους του πάει σε μια πολυτελή λιμουζίνα όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι κορυφαίοι πολιτικοί ή σε μεγάλα SUV που τα προτιμούν επιχειρηματίες και celebrities προκειμένου να νοιώθουν ασφαλείς τόσο στην περίπτωση προσπάθειας απαγωγής, όσο και επιθέσεων με ελαφρύ ή πιο βαρύ οπλισμό.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν θέλουν να στερούνται στο ελάχιστο το αγαπημένο τους supercar. Κάπως έτσι η αμερικανική AddArmor προχώρησε στην εξέλιξη μιας θωρακισμένης Ferrari, ενώ, όπως γίνεται αντιληπτό, το όλο πακέτο είναι διαθέσιμο για κάθε σπορ μοντέλο.

Το εντυπωσιακό είναι πως η AddArmor τονίζει πως οι επιδόσεις ή τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν επηρεάζονται διόλου, καθώς το βάρος της όλης θωράκισης δεν ξεπερνά τα 30 κιλά. Μάλιστα είναι προδιαγραφών B4, που σημαίνει προστασία και από βολές από 44άρι Magnum.

Βέβαια σε αυτά που ισχυρίζεται η AddArmor υπάρχει ένα… αλλά: ο εξοπλισμός και τα υλικά της θωράκισης, όπως ενισχυμένα κρύσταλλα και χάλυβας υψηλής αντοχής, ζυγίζουν συνολικά 71 κιλά. Από κει και πέρα έχει τοποθετήσει όλα τα εξαρτήματα από ανθρακονήματα που προσφέρει η Ferrari συν μια εξάτμιση της Capristo. Η εξοικονόμηση βάρους από αυτό φτάνει τα 41 κιλά, οπότε πράγματι η τελική αύξηση του βάρους περιορίζεται στα μόλις 30 κιλά που προαναφέραμε.

Αν σε αυτό συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση της απόδοσης του V8 των 4.500 κυβικών στους 645 ίππους τότε είναι πολύ πιθανό η θωρακισμένη 458 Speciale να είναι πιο γρήγορη από την απλή. Και πολύ πιο ακριβή, μιας και η τιμή της με όλα τα εξτρά διαμορφώνεται στις 625.000 δολάρια συν τουλάχιστον άλλες 28.000 για τη θωράκιση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή