Αυτό το μονοθέσιο της Ferrari έχει τρεις σερί νίκες με τον Michael Schumacher

Η αγωνιστική του ιστορία που είναι άμεσα συνυφασμένη με τον Michael Schumacher το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό και πανάκριβο.

Αυτό το μονοθέσιο της Ferrari έχει τρεις σερί νίκες με τον Michael Schumacher
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Τα μονοθέσια της Formula πολλές φορές πωλούνται από τις ίδιες τις ομάδες σε ιδιώτες αποκτώντας με τον καιρό ιδιαίτερα μεγάλη αξία.

Κάποιες φορές εκποιούνται ως «κουφάρια», κάποιες άλλα πακέτο με τον κινητήρα. Και μπορεί να μην διευκρινίζεται αλλά κάτι μας λέει πως η F300 που πωλείται από τον οίκο RM Sotheby’s σε δημοπρασία τον Αύγουστο στην Καλιφόρνια, θα έχει στο πίσω μέρος της τον V10 των 3.000 κυβικών με τους 800 ίππους.

Ειδάλλως, δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν τα περίπου 6 με 8 εκατομμύρια δολάρια που εκτιμάται πως θα πιάσει. Αλλά δεν είναι μόνο το ότι πρόκειται για μια από τις εννέα συνολικά F300 που κατασκευάστηκαν.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή τη συγκεκριμένη είναι πως είναι το μοναδικό μονοθέσιο στην Formula 1 που σημείωσε σε τρεις συνεχόμενους αγώνες ισάριθμες νίκες. Όλες στα χέρια του αξεπέραστου Michael Schumacher την δεκαετία του ’90 και πριν την χρυσή εποχή της Ferrari με τα πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα (2000- 2004).

Το σερί των νικών της σημειώθηκε το 1998 ξεκινώντας στις 7 Ιουνίου από το Γκραν Πρι του Καναδά για να ακολουθήσουν στις 28 Ιουνίου αυτό της Γαλλίας και στις 12 Ιουλίου αυτό της Μεγάλης Βρετανίας. Το τελευταίο Γκραν Πρι για την F300 των φωτογραφιών μας ήταν στην Μόντσα όπου και εκεί ο Schumacher πήρε την pole και τη νίκη.

Την επόμενη χρονιά το μονοθέσιο πωλήθηκε σε ιδιώτη που το διατήρησε σαν καινούργιο. Τώρα, το πουλά σε πολλαπλάσια τιμή από ότι το αγόρασε εξοφλώντας την αρχική του επένδυση και με το παραπάνω.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή